Τετάρτη, 8 Μαΐ
22oC Αθήνα

Λούτσα: Οι τρεις «πυλώνες» της μαζικής δολοφονίας και τα πρώτα σενάρια για τους 6 νεκρούς – Τι ερευνά η ΕΛΑΣ

Λούτσα: Οι τρεις «πυλώνες» της μαζικής δολοφονίας και τα πρώτα σενάρια για τους 6 νεκρούς – Τι ερευνά η ΕΛΑΣ

Ένα παλιό αυτοκίνητο που «φορούσε» ψεύτικες γερμανικές πινακίδες, έξι αταυτοποίητοι νεκροί, πιθανότατα καταγωγής από γειτονική χώρα και μια ενέδρα θανάτου, αποτελούν τους τρεις βασικούς πυλώνες της μαζικής δολοφονίας στην Λούτσα.

Ένα αλλόκοτο σκηνικό, βγαλμένο από χιτσκοκική σκηνογραφία, που πνίγεται στο αίμα και το μυστήριο και μόνο σενάρια γίνονται προς το παρόν για το τι κρύβεται πίσω από το ραντεβού της οδού Αρίωνος στη Λούτσα.

Η εικόνα, έξι γεροδεμένων ανδρών στοιβαγμένων μέσα στο μπλε Ford Focus δείχνει ότι πήγαν να εκτελέσουν συγκριμένη αποστολή. Οι αναλυτές εκτιμούν πως είτε στο ραντεβού που έδωσαν για να λύσουν διαφορές έπεσαν νεκροί μετά από καταιγισμό πυρών από αυτούς που θα συναντούσαν ή πηγαίνοντας στη μυστική επιχείρηση, κάποιοι που γνώριζαν τις κινήσεις τους, έστησαν καρτέρι θανάτου και τους εκτέλεσαν πριν καλά καλά προλάβουν να αντιδράσουν.

Οι μαρτυρίες των κατοίκων είναι αντιφατικές και αδύναμες. Κάποιοι μίλησαν για ένα σκούρο αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα που έφευγαν με ταχύτητα από το σημείο. Άλλοι για καταιγισμό πυρών, σαν να έσκαγαν πυροτεχνήματα και κάποιοι μίλησαν ακόμη και για άγριο τσακωμό, λίγο πριν «μιλήσουν» τα πιστόλια.

Τι ψάχνουν οι αστυνομικοί

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών σαρώνουν όλα τα βίντεο από τους γύρω δρόμους. Ζήτησαν από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας όλα τα στίγματα των κινητών που εξέπεμπαν χθες στις 6 το απόγευμα από το σημείο αλλά και τις μετέπειτα κινήσεις τους και ψάχνουν στα υπόγεια κανάλια των φυλακών, αν η εντολή για το αιματοκύλισμα δόθηκε μέσα από συγκεκριμένο κελί με φόντο υποθέσεις ναρκωτικών.

Οι περισσότεροι από τους 25 κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο έχουν σταλεί για βαλλιστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί το πόσα όπλα χρησιμοποιήθηκαν και αν είναι «καθαρά».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις