Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Λουκέτο σε Αιγινήτειο και Αρεταίειο

Οι εργαζόμενοι και των 2 νοσοκομείων καταγγέλουν οτι δεν υπάρχει “σάλιο” ούτε για φάρμακα και αναλώσιμα. Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας.

Με δελτίο Τύπου το υπουργείο υποστηρίζει οτι έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εκταμιευτούν οι πρώτες δόσεις του προϋπολογισμού για τα δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία, Αρεταίειο και Αιγινήτειο, και να μειωθούν τα λειτουργικά τους κόστη. Η έγκριση του προϋπολογισμού του 2011 έχει σταλεί για δημοσίευση στο ΦΕΚ.

ΩΡΑ 10.15 ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας έχει στείλει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το αίτημα για πληρωμή των δεδουλευμένων των τεσσάρων πρώτων μηνών του 2011 (Ιανουάριος-Απρίλιος), που αντιστοιχεί στο 28% του προϋπολογισμού τους.

Επίσης, έχει σταλεί έγγραφο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ώστε η πληρωμή των μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών που υπηρετούν στα δύο Νοσοκομεία να γίνεται πλέον από τον γενικό προϋπολογισμό μελών ΔΕΠ του Υπουργείου Παιδείας. Αντιστοίχως, η πληρωμή των ειδικευόμενων γιατρών έχει ζητηθεί να γίνεται από τον αντίστοιχο προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας.

Οι εργαζόμενοι και στα 2 νοσοκομεία έχουν για αύριο Τρίτη προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το Αιγινητειο και στις 09.30 και πορεία στη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναστέλλουν τη λειτουργία τους Αρεταίειο και Αιγινήτειο λόγω έλλειψης κονδυλίων!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε