Ελλάδα

Λουκέτο στο 17% των επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας

Σε Σταδίου και Πανεπιστημίου τα περισσότερα κλειστά εμπορικά. 1 στα 6 καταστήματα κλείνει.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Ανησυχία και έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει στον εμποροικό κόσμο τα αποτελέσματα της έρευνας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορικών Επιχειρήσεων.
 
Το λιανεμπόριο στην Αττική βιώνει βαθιά κρίση. Ιδιαίτερα στο κέντρο της πρωτεύουσας η αναλογία των κλειστών/ανοιχτών επιχειρήσεων φτάνει περίπου το 17%. Ειδικότερα, η υψηλότερη αναλογία καταγράφεται στην οδό Σταδίου, όπου το ποσοστό των κλειστών μαγαζιών ανέρχεται σε 25%, ενώ ακολουθούν η οδός Πανεπιστημίου, όπου το 20% των καταστημάτων είναι κλειστά και η Ερμού, με την αναλογία να φθάνει στο 15%.
 
Η οδός Πατησίων εμφανίζει μία αναλογία της τάξης του 15%, σχετικά μικρή ως προς το σύνολο της Αθήνας, με κύριο χαρακτηριστικό τη συνύπαρξη παραδοσιακών και σύγχρονων δραστηριοτήτων.
 
Σε καταστήματα ένδυσης και υπόδυσης τα περισσότερα λουκέτα.
 
Δείτε τη λίστα με τα λουκέτα στις περιοχές της Αθήνας
 

–  Στο Μαρούσι, σε σύνολο τριών εμπορικών δρόμων, σχεδόν το 16% των επιχειρήσεων είναι κλειστές,

 – Στη Ν. Ιωνία και συγκεκριμένα στην Λεωφόρο Ηρακλείου, η εικόνα εμφανίζεται, σε πρώτη ανάγνωση, καλύτερη με την αναλογία να φτάνει στο 14%.

 – Στην Κηφισιά, στο σύνολο πέντε εμπορικών δρόμων που εξετάστηκαν η αναλογία φτάνει περίπου το 12%.

  – Αναλογία της τάξης του 13% εμφανίζει ο εμπορικός δρόμος της Θησέως στην περιοχή της Καλλιθέας

  – Το Χαλάνδρι παρουσιάζει μια υψηλή συγκέντρωση κλεισιμάτων, με δυο κεντρικούς εμπορικούς δρόμους (Παπανδρέου και Αγία Παρασκευή) να παρουσιάζουν αναλογία κλειστών/ανοιχτών καταστημάτων περίπου 20%.

  – Στον Πειραιά, ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Ελευθερίου Βενιζέλου και την Ηρώων Πολυτεχνείου, όπου τα ποσοστά ξεπερνούν το 14%, ενώ εμφανίζεται λίγο καλύτερη στην Σωτήρος και την Τσαμαδού.
  

Όπως σημειώνει η διοίκηση της Συνομοσπονδίας, από προηγούμενη έρευνά της προέκυψε ότι θα χαθούν συνολικά περίπου 100.000 θέσεις στο εμπόριο.
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Λάρισα: Καρέ – καρέ η ομηρία της γυναίκας από τον 50χρονο πρώην της που την απειλούσε με τσεκούρι και μπιτόνι βενζίνης και το μετέδιδε live
Σοκαριστικό είναι το βίντεο που μετέδιδε live ο 50χρονος - Ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις, ο άνδρας πείστηκε τελικά να παραδοθεί
Η γυναίκα που ήταν όμηρος του πρώην συζύγου της στη Λάρισα