Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Λύκεια και και λιανεμπόριο κρίνουν το Πάσχα – Προβληματισμός για την εικόνα στους εμπορικούς δρόμους

Λύκεια και και λιανεμπόριο κρίνουν το Πάσχα – Προβληματισμός για την εικόνα στους εμπορικούς δρόμους

Με 408 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ανοίγουν σήμερα τα λύκεια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των self test. 

Συγκεκριμένα στα ατομικά διαγνωστικά τεστ ως το βράδυ της Κυριακής εντοπίστηκαν θετικοί 236 μαθητές και 172 εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό.

Οι 408 χαρακτηρίζονται δυνητικά νοσούντες και κάνουν επαναληπτικό τεστ. Ως εκ τούτου δεν θα πάνε στο σχολείο τους μέχρι να έχουν στα χέρια τους βεβαίωση αρνητικού τεστ.

Τα self τεστ θα πρέπει να διενεργούνται δύο φορές την εβδομάδα, και συγκεκριμένα έως 24 ώρες πριν το κουδούνι της Δευτέρας και της Πέμπτης.

Προβληματισμός για την κίνηση στους εμπορικούς δρόμους

‘Οσον αφορά στο λιανεμπόριο, σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών, τα ίδια τα καταστήματα λειτούργησαν υποδειγματικά, χωρίς παραβάσεις και με όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Ωστόσο η κινητικότητα στους εμπορικούς δρόμους προκαλεί ανησυχία. Τα αποτελέσματα στην επιδημιολογική εικόνα θα φανούν στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.

Οι επόμενες μέρες κρίνουν αν το Πάσχα (και) φέτος θα είναι… αλλιώς

Η εικόνα του επιδημιολογικού φορτίου από την κινητικότητα σε σχολεία και λιανεμπόριο θα κρίνουν αν θα γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα “αλλιώς”… Στα χωριά μας και στα νησιά μας.

Και για το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων ”κλειδί” θεωρούνται τα self test.

Αν και το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει με έμφαση πως είναι πρόωρη η συζήτηση για το Πάσχα, ωστόσο αν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, τότε τα αυτοδιαγνωστικά τεστ αναμένεται να παίξουν καταλυτικό ρόλο.

Η αποκλιμάκωση στις εισαγωγές και ο αριθμός των διασωληνωμένων θα… ανοίξουν ή θα… κλείσουν το δρόμο για μετακίνηση από νομό σε νομό στις γιορτές του Πάσχα. Το βλέμμα των Επιστημόνων και της Κυβέρνησης είναι στραμμένο στην πίεση στο Σύστημα Υγείας, και το ζητούμενο είναι ως το Πάσχα να δουν μια αισθητή αποκλιμάκωση.

Στόχος να ανοίξουν όλα τον Μάιο

Κυβέρνηση και Ειδικοί αισιοδοξούν ότι οι εμβολιασμοί, σε συνδυασμό με τον καλό καιρό θα επιτρέψουν τον Μάιο να ανοίξουν οριστικά όλες οι οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης και της εστίασης, περί τις 10 Μαίου, λίγες ημέρες δηλαδή πριν από το επίσημο άνοιγμα του Τουρισμού (14 Μαίου).

Ως την Παρασκευή η κυβέρνηση θα ανακοινώνει την επέκταση του μέτρου των self-tests σε λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές και σε κάποιες λειτουργίες του Δημοσίου.

Ενώ οι Επιστήμονες στο τέλος της εβδομάδας θα εξετάσουν εκ νέου εάν υπάρχει το περιθώριο για άρση του περιορισμού στις διαδημοτικές μετακινήσεις με τον κωδικό 6 (σωματική άσκηση) και τις καθημερινές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις