Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Μάγδα Φύσσα σε Λαγό: Μου κάνει ερωτήσεις ο φονιάς του γιου μου

Μάγδα Φύσσα σε Λαγό: Μου κάνει ερωτήσεις ο φονιάς του γιου μου

Με την υποβολή ερωτήσεων από τον Γιάννη Λαγό και τον Κωνσταντίνο Πλεύρη συνεχίστηκε η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα.

Ο Γιάννης Λαγός χρησιμοποίησε το δικονομικό του δικαίωμα να υποβάλει ερωτήσεις στη μάρτυρα με τη Μάγδα Φύσσα να αντιδρά : «Μπορεί να μου κάνει ερωτήσεις; Έχω απέναντι μου και μου κάνει ερωτήσεις ο δολοφόνος του παιδιού μου. Είστε όλοι δολοφόνοι!». 

Λαγός: Είμαι δολοφόνος εγώ;

Μ. Φύσσα: Σωστά, μόνο εντολές έχεις δωσει…

Λαγός: Από που προκύπτει αυτό;

Μ. Φύσσα: Από το ότι είσαι μέσα;

Λαγός: Γνωρίζετε κυρία μου, πως ένας μάρτυρας είπε πως έχει μαγαζί δυο στενά μακριά από την καφετέρια Κοράλι, με κάμερες ασφαλείας και ο υπουργός Δένδιας πήγε να ζητήσει το υλικό;

Πρόεδρος: Δεν αφορά τη μάρτυρα.

Λαγός: Μα είναι σημαντικά πράγματα! Γνωρίζετε ποσό συχνά μιλούσα με τον Πατέλη κατά τη διάρκεια της εβδομάδας;

Μ. Φύσσα: όχι

Λαγός: Δεν γνωρίζει τίποτα αλλά ξέρει ότι δίνω εντολές. Άμα δεν θέλει να απαντήσει σε τίποτα να το πει, είναι σε δύσκολη θέση του καταλαβαίνω. 

Μ. Φύσσα: Εγώ είμαι σε δύσκολη θέση;

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ερωτήσεις του Κων. Πλεύρη. 

Κ. Πλεύρης: Είστε μητέρα πράγμα που σέβομαι απεριόριστα. Και εγώ είμαι πατέρας που παραλίγο να χάσω το παιδί μου.! Θέλω να σας πω ότι υπάρχουν δυο άλλες μητέρες που τα δικά τους παιδιά δολοφονήθηκαν από εγκληματική οργάνωση και ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής. Καταδικάζετε αυτή τη δολοφονία;

Πρόεδρος: Μην απαντάτε

Κ. Πλεύρης: Όταν λέτε να τελειώνουμε με τους φασιστές θέλετε να τους σκοτώσετε;

Μάρτυρας: Δεν σκοτώνουν οι αντιφασίστες, οι φασιστες σκοτωνουν. Να τελειώσει αυτό μέσω του λόγου. 

Νωρίτερα, η Μάγδα Φύσσα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «υπήρχε κρατική ασυλία σε μια τρομοκρατική εγκληματική οργάνωση που κυκλοφορούσε ελεύθερα στους δρόμους και σκότωνε αθώους πολίτες». 

Η Μάγδα Φύσσα αναφέρθηκε σε όλες τις τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν από τους κατηγορούμενους για να ενημερώσουν για την επίθεση με τελικό αποδεκτή τον Ιω. Λαγό. «Αυτή είναι η ιεραρχία. Κανείς δεν κάνει τίποτα αν δεν πάρει εντολή από τον ανώτερο. Αφού είχε γίνει η δολοφονία ο Λαγός επικοινώνησε με το Μιχαλολιάκο» εξήγησε.

Στο μεταξύ, το Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του που είχε υποβάλει ο Γιάννης Λαγός από την προηγούμενη συνεδρίαση με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις