Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Μαγιορκίνης: Ιδού ο στόχος για τα νέα μέτρα (video)

κορονοϊός Μαγιορκίνης

Τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα που προκαλεί ο κορονοϊός στη χώρα, έχουν θορυβήσει τόσο την κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό μάλιστα να απευθύνει έκκληση στους νέους για τήρηση των μέτρων, όσο και τους ειδικούς επιστήμονες που έχουν ρίξει ήδη στο τραπέζι νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Ανησυχητική η κατάσταση

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ανέφερε ότι η κατάσταση είναι ανησυχητική, μπορεί ωστόσο να ανατραπεί.

«Είναι μία κατάσταση οριακή, νομίζω ότι με τα μέτρα που προτάθηκαν όμως μπορεί να αναστραφεί».

Τα μέτρα θα έχουν αποτελεσματικότητα

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής, 14.08.2020, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι είναι διαφορετικό να συγκεντρώνεται κόσμος έξω στις πλατείες και διαφορετικό σε ένα κλειστό μαγαζί.

Click4more: Κορονοϊός: Έβγαλε… λάθος τα κρούσματα της Θεσσαλονίκης ο ΕΟΔΥ!

«Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του συνωστισμού είναι διαφορετικά. Η δυναμική της υπερμετάδοσης πέφτει. Είναι λιγότερο επικίνδυνο από αυτό που συνέβαινε. Θεωρώ ότι θα έχουν αποτελεσματικότητα τα μέτρα. Ήδη βλέπουμε μια αποτελεσματικότητα».

Όχι στα SMS λέει ο Μαγιορκίνης

Όσον αφορά την επαναφορά των SMS, ο καθηγητής Υγιεινής τόνισε ότι είναι ένα μακρινό σενάριο, ομοίως και το τοπικό γενικευμένο lockdown, όπως αυτό που είχε επιβληθεί στον Εχίνο της Ξάνθης.

Δείτε όσα είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Πηγή: Mega.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις