Ελλάδα

Μαγνησία: Δραπέτευσαν δύο βαρυποινίτες κρατούμενοι από τις Αγροτικές Φυλακές Κασσαβέτειας

Είχαν καταδικαστεί 20 χρόνια κάθειρξης για σοβαρά εγκλήματα όπως ανθρωποκτονίες, ληστείες και εμπρησμούς
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στη Μαγνησία μετά την απόδραση δύο 41χρονων Αλβανών κρατουμένων οι οποίοι είχαν καταδικαστεί 20 χρόνια κάθειρξης για σοβαρά εγκλήματα όπως ανθρωποκτονίες, ληστείες και εμπρησμούς.

Οι δύο βαρυποινίτες κρατούμενοι απέδρασαν χθες το βράδυ (02.01.2024) από τις Αγροτικές Φυλακές Κασσαβέτειας που βρίσκονται κοντά στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Οι δύο βαρυποινίτες κρατούνταν από το 2019 στις Αγροτικές Φυλακές Κασσαβέτειας, όπου είχαν τοποθετηθεί σε μη περιφραγμένο χώρο λόγω καλής διαγωγής. Το δωμάτιό τους ελεγχόταν μόνο λίγες φορές ημερησίως από το προσωπικό.

Οι δύο κρατούμενοι που είχαν λάβει πέντε άδειες μέσα στο 2024 και κατά την επιστροφή τους έβαλαν σε εφαρμή το σχέδιο για την απόδρασή τους. Η εξαφάνισή τους διαπιστώθηκε στις εννέα το βράδυ της Πέμπτης, κινητοποιώντας άμεσα τις αστυνομικές δυνάμεις σε εθνικό επίπεδο για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Η ανησυχία στις αρχές είναι μεγάλη, διότι οι δύο δραπέτες εξαιτίας του βεβαρημένου ποινικού τους μητρώου θεωρούνται επικίνδυνοι. Την ίδια ώρα πολλά είναι τα ερωτηματικά για τα μέτρα ασφαλείας στις Αγροτικές Φυλακές Κασσαβέτειας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο 52χρονος ήταν έμπειρος οδηγός, δεν ξέρουμε πως έγινε το τροχαίο» λέει φίλος του πατέρα που σκοτώθηκε με τον γιο του στην Πάτρα
Ο 17χρονος βρήκε ακαριαίο θάνατο από την σύγκρουση, ενώ ο 52χρονός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου όπου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, άφησε την τελευταία του πνοή
Πάτρα