Ελλάδα

Μακάβριος απολογισμός της Τροχαίας – 21 νεκροί στην άσφαλτο τον Οκτώβριο στην Αττική

Άλλον έναν τραγικό απολογισμό έδωσε στην δημοσιότητα η Τροχαία. Σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε, τον Οκτώβριο μόνο στην Αττική, σκοτώθηκαν 21 άτομα και τραυματίστηκαν άλλοι 638.

Τα τροχαία που σημειώθηκαν ήταν συνολικά 529, και οι 26 από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ 612 τραυματίστηκαν πιο ελαφρά.

Σύμφωνα με την Τροχαία, τα κυριότερα αίτια των δυστυχημάτων και ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση προτεραιότητας και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, βεβαιώθηκαν 26.487 παραβάσεις, από τις οποίες 906 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά, βεβαιώθηκαν: 848 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, 2.853 ορίου ταχύτητας, 509 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 1.192 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 404 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 1.655 για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τρόμος στον Βόλο: «Βροχή» πυροβολισμών σε καταυλισμό Ρομά στο Αλιβέρι – Άντρας με καραμπίνα ταμπουρώθηκε σε μπακάλικο
Πληροφορίες αναφέρουν πως το επεισόδιο ξεκίνησε μετά από έντονο επεισόδιο μεταξύ δύο οικογενειών και πως ένας Ρομά από τη μία οικογένεια άρπαξε μία καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί
Περιπολικό