Παρασκευή, 3 Μαΐ
23oC Αθήνα

Μακελειό στη Γλυφάδα: Πως ο Άρης ο «άνθρωπος» της οικογένειας Καρνέση έγινε ο δολοφόνος τους

Μακελειό στη Γλυφάδα: Πως ο Άρης ο «άνθρωπος» της οικογένειας Καρνέση έγινε ο δολοφόνος τους

Σοκ έχει προκαλέσει το μακελειό στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα το πρωί της Δευτέρας (12/02/2024) που οδήγησε στη δολοφονία τριών ανθρώπων και στην αυτοκτονία του δράστη.

Νεκροί από το μακελειό στη Γλυφάδα έπεσαν η Μαρία Καρνέση, ο σύζυγός της Αντώνης Βλασσάκης και ο καπετάνιος Ηλιας Κουκουλάρης ενώ ο δράστης, ο 76χρονος Αιγύπτιος Αριστείδης ελ Μπουράϊ, αυτοκτονεί μετά την στιγνή δολοφονία.

Ο Αριστείδης ελ Μπουράϊ έρχεται την Ελλάδα από την Αίγυπτο το 1980 στα 32 του χρόνια. Ψάχνει μεροκάματα, για να βγάλει χρήματα και να στηρίξει την οικογένειά του που έχει μείνει πίσω στην πατρίδα του.

Τότε μπαίνει στη ζωή του η οικογένεια Καρνέση. Αρχικά, εργάζεται στα πλοία τους. Η μητέρα της οικογένειας, όμως, η Ελευθερία που δεν είναι πια στη ζωή, τον ξεχωρίζει και τον κάνει επιστάτη των ακινήτων της οικογένειας.

Το δέσιμο είναι μεγάλο. Γίνεται ο «άνθρωπος» τους για όλες τις δουλειές. Για 36 ολόκληρα χρόνια φροντίζει τα σπίτια σε Αθήνα και Πεταλιούς.

«Ήταν άνθρωπός τους, έμπιστός τους. Έπεσα από τα σύννεφα και όταν μου το είπε φίλος μου ‘’ότι ένας Αιγύπτιος…’’ ξέρω πως Αιγύπτιους ναυτικούς δεν είχαν μέσα. Λέω, να δεις που είναι ο Άρης», είπε πρώην εργαζόμενος στην εταιρεία.

Τους αγαπά τόσο που αλλάζει θρησκεία, γίνεται Χριστιανός. Τον βαφτίζει η μητέρα της οικογένειας και παίρνει το όνομα Αριστείδης. Από τότε, ο Αντέλ Ελ Μπουράι, είναι για όλους ο Άρης.

Στους Πεταλιούς, είναι όλοι συγκλονισμένοι. Τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο ευγενικό, ήρεμο, καλόψυχο, ευσυγκίνητο. Έστελνε λεφτά στην οικογένειά του, πονούσε  με τον πόλεμο που μαίνεται κοντά στην πατρίδα του και τάιζε φτωχούς γιατί δεν ξέχασε ποτέ πως ήρθε από τη χώρα του, υποστηρίζουν κάποιοι που τον γνωρίζουν.

«Ο άνθρωπος αυτός ήταν υπερευαίσθητος, ήταν ένας καταπληκτικός άνθρωπος, δεν μπορώ να φανταστώ πως έγινε αυτό, βοηθούσε, δεν μπορείς να φανταστείς πως βοηθούσε, γιατί δεν είχε οικογένεια εδώ και μάλιστα ξέρω ότι βοηθούσε και τα αδέλφια του εκεί στην Αίγυπτο που τα είχε», είπε ένας φίλος του δράστη. Η οικογένεια του είχε τυφλή εμπιστοσύνη, ενώ διαχειριζόταν ακόμα και χρήματα.

Η μεγάλη αλλαγή του Άρη

Το 2022, μία οικονομική διαμάχη διχάζει την οικογένεια. Από τη μία, ο Σπύρος και από την άλλη, η Μαρία και η Δέσποινα. Ο Άρης βρέθηκε στη μέση.

Πριν από ένα χρόνο, βγαίνει από το μισθολόγιο της εταιρίας, συνεχίζει όμως να εργάζεται για την οικογένεια και συγκεκριμένα για τον Σπύρο. Συνεχίζει να έχει τα κλειδιά της οικογένειας ακόμα και να διανυκτερεύει στα σπίτια του Καρνέση στη Γλυφάδα όταν βρίσκεται στην Αθήνα.

«Έχουμε μείνει εδώ πέρα, ‘’παγωτό’’ όλοι. Βοηθούσε όλο τον κόσμο, φτωχούς, οι ομάδες, το ένα το άλλο», είπε ο φίλος του. Το πρωί της Δευτέρας(12/02/2024), έρχεται η δεύτερη απόλυση. Του αφαιρούνται, όχι μόνο τα προνόμια και οι αρμοδιότητες, αλλά και το σπίτι που διέμενε.

Το χρονικό του μακελειού

Το μυαλό του 76χρονου θολώνει. Παίρνει δύο όπλα που ενδεχομένως σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega ανήκουν και στην οικογένεια. Φεύγει από το σπίτι της οικογένειας και κατευθύνεται προς την εταιρία.Έχει ακόμα το τηλεκοντρόλ της γκαραζόπορτας και μπαίνει ανενόχλητος.

Αρχικά, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν εργαζόμενο που γνώριζε πως είχε απολυθεί πριν μια εβδομάδα, ο οποίος έκπληκτος τον ρωτάει «Άρη τι κάνεις εδώ;» για να πάρει τη σοκαριστική απάντηση «Ήρθα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Τώρα θα δεις τι θα πάθουν. Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω».

Αρχικά ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τη Μαρία Καρνέση, 77 ετών, και τον άνδρα της αδερφής της, Αντώνη Βλασσάκη, 80 ετών. Τότε πυροβόλησε εξ επαφής τη γυναίκα στο κεφάλι στο σώμα τον γαμπρό της και έναν πρώην καπετάνιο, τον 75χρονο Ηλία Κουκουλάρη ο οποίος προσπάθησε να τον αφοπλίσει.

Ακούγοντας τους τρεις πυροβολισμούς οι περίπου 30 εργαζόμενοι που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο κτήριο έτρεχαν για να ξεφύγουν. Δυο γυναίκες εργαζόμενες της ναυτιλιακής, πάνω στον πανικό τους κρύβονται στις τουαλέτες ελπίζοντας ότι δεν θα τους βρει ο μακελάρης.

Πως σώθηκε η συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής

Εκείνη την ώρα η συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής Δέσποινα Καρνέση, λείπει από το γραφείο της και ακούγοντας τους πυροβολισμούς ακολουθεί τους υπαλλήλους που έτρεχαν να αποδράσουν, βγαίνει έξω από το κτήριο και με τη βοήθεια των αστυνομικών που έχουν ήδη φτάσει στο σημείο καταφέρνει να σώσει τη ζωή της. Όμως ο 76χρονος την έψαχνε για να τη δολοφονήσει.

Όταν συνειδητοποίησε πως δεν θα τη βρει κατέβηκε στο υπόγειο και αυτοκτόνησε. Οι Αρχές πλέον προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι και να ανακαλύψουν την πραγματικό κίνητρο που όπλισε το χέρι του. Ο 76χρονος μακελάρης έμενε σε ένα σπίτι που του είχε παραχωρήσει η οικογένεια Καρνέση. Το σπίτι που έμενε ο δράστης βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι που έμενε η οικογένεια ενώ η εταιρεία βρισκόταν στα 900μ. από το σημείο.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις