Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Μάξιμος Σαράφης: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τις εγκληματικές δραστηριότητες

Μάξιμος Σαράφης: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τις εγκληματικές δραστηριότητες

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος απαγγέλθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, στον προστατευόμενο μάρτυρα της υπόθεσης Novartis «Μάξιμο Σαράφη» και ακόμα 6 ατόμων.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» και άλλοι 6 κατηγορούνται για τη σύσταση «μαϊμού» εταιρείας η οποία υποσχόταν μεσολάβηση για δάνεια πολλών εκατομμυρίων, χρεώνοντας 100.000 ευρώ το άτομο.

Έχουν συλληφθεί τρεις κατηγορούμενοι και αναζητούνται τέσσερα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε ανακριτή. Οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες. 

Ο τρόπος δράσης της σπείρας

Υπενθυμίζεται πως συμφωνα με τα έως τώρα δεδεομένα ο «Μάξιμος Σαράφης» κι ο ένας εκ των δύο συνεργών του είχαν τους ρόλους των χρηματοοικονομικών συμβούλων, ενώ ο τρίτος το ρόλο του πλαστογράφου. Με βιτρίνα μια εταιρεία την ονομασία Zahrat, η οποία είχε έδρα το Αμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προσέγγιζαν επιχειρηματίες οι οποίοι δεν μπορούσαν να πάρουν δάνεια στην Ελλάδα  και τους υπόσχονταν ότι θα μεσολαβήσουν για να δανειοδοτηθούν μέσω της αραπάνω «μαϊμού» εταιρείας, με πόσα άνω των 10.000.000 ευρώ από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων 

Η αμοιβή του «Μάξιμου Σαράφη» και των συνεργάτων του για κάθε φάκελο δανείου άγγιζε τα 100.000 ευρώ. «Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις απάτης,  από τις οποίες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποκόμισαν 800.000 ευρώ περίπου, ενώ η επαπειλούμενη ζημία ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ» αναφέρει η αστυνομία. 

Εκτός από την αμοιβή όμως της εταιρείας τους ζητούσαν επιπλεόν χρήματα για την ασφάλεια του δανείου αλλά και για δήθεν πρόβληματα που προέκυπταν κατά τη διάρκεια της εκταμιεύση των δανείων. Τα ραντεβού του “Μάξιμου Σαράφη” με τα θύματα του γίνονταν σε γραφεία άλλης εταιρείας του (πραγματικής), τα οποία βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί παρουσιαζόταν μέσα σε πολυτέλες χώρο προκειμένου να πειστούν οι… υποψήφιοι πελάτες του. Αξίζει  να σημειώθεί ότι η «μαϊμού» εταιρεία που ίδρυσε η εγκληματική οργάνωση στα Ηνώμενα Αραβικά Εμίρατα διαθέτει ακόμα site.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις