Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

«Μάξιμος Σαράφης»: Στην φυλακή μετά την απολογία του

«Μάξιμος Σαράφης»: Στην φυλακή μετά την απολογία του

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας, το πρώην στέλεχος της Novartis, ο οποίος έχει φωτογραφηθεί ως ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, «Μάξιμος Σαράφης».

Οι δύο συγκατηγορούμενοι του αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής του. Οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για συμμετοχή σε κύκλωμα εξαπάτησης επενδυτών μέσω δανείων.

Κατά τις αρμόδιες αρχές τους αποδίδεται πως συμμετείχαν σε μία οργάνωση που δρούσε τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια με ιδιαίτερη μεθοδικότητα και οργανωτικότητα και στόχευε «ανθρώπους του επιχειρείν». Τα μέλη της εμφανίζονταν ως οι «σωτήρες» τους από τις δυσχερείς οικονομικές διεθνείς συνθήκες, οι οποίες είχαν εκμηδενίσει την πιστοληπτική τους ικανότητα κι επακόλουθα, τη δυνατότητα χρηματοδότησής τους από εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις απάτης, από τις οποίες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποκόμισαν 800.000 ευρώ περίπου, ενώ η επαπειλούμενη ζημία ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις