Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Μάνδρα: «Πήγε να τρομάξει το γουρούνι και το όπλο πυροβόλησε μόνο του» λέει ο 14χρονος

Μάνδρα: «Πήγε να τρομάξει το γουρούνι και το όπλο πυροβόλησε μόνο του» λέει ο 14χρονος

Στη ΓΑΔΑ στο τμήμα ανηλίκων θα κρατείται μέχρι την Τρίτη το πρωί ο 14χρονος που σκότωσε καταλάθος τον 17χρονο αδερφό του την ώρα που είχαν πάει για κυνήγι στη Μάνδρα

Το όπλο που προκάλεσε τον θάνατο του 17χρονου στη Μάνδρα, το είχε βρει ο ίδιος σε ένα σεντούκι στο μαντρί κοντά στον τόπο της τραγωδίας ενώ εκεί το είχε τοποθετήσει ο πατέρας της πολυμελούς οικογένειας και ο 17χρονος το χρησιμοποίησε κρυφά.

Έτσι, βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη στα χέρια του 14χρονου αδερφού του ενώ κυνηγούσαν ένα αγριογούρουνο. Αυτά αποκάλυψε ο συνήγορος του παιδιού μιλώντας στο MEGA.

«Το είχε αφήσει εκεί, ήταν χαλασμένο χωρίς σφαίρες. Βρήκε μια σφαίρα στο δάσος και πήγε να κυνηγήσει το αγριογούρουνο».

«Πήγαμε να παίξουμε κυνήγι. Ο Φώτης (σ.σ. ο 17χρονος) πήγε να τρομάξει το γουρούνι κι όταν βγήκαμε μαζί, το όπλο πυροβόλησε μόνο του», λέει ο 14χρονος.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 14χρονος

Μετά την ομολογία του 14χρονου, η υπόθεση παραμένει ανοιχτή. Ο ανήλικος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

«Η μεταβολή της κατηγορίας σε αμέλεια θα δημιουργούσε δυσχέρεια στις περαιτέρω έρευνες στο δικαστήριο», συμπλήρωσε ο δικηγόρος του.

Στη δικογραφία, κι ενώ συνεχίζονται οι έρευνες, αναφέρεται παραμέληση ανηλίκων και παράνομη οπλοκατοχή σε βάρος του πατέρα. Η οικογένεια που είχε θρηνήσει κι άλλο ένα από τα 9 παιδιά της πριν από χρόνια από ατύχημα σε τζάκι, βρέθηκε στο στόχαστρο καταγγελιών για κακοποίηση και παραμέληση των παιδιών, που έγιναν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» πριν από έναν χρόνο.

Ο συνήγορος του 14χρονου τις χαρακτηρίζει ανυπόστατες, αποκάλυψε ωστόσο πως είχε γίνει αιφνιδιαστικά έλεγχος στο σπίτι τους περισσότερες από 10 φορές από κοινωνική λειτουργό και κρίθηκε σκόπιμο για τους γονείς να ακολουθήσουν πρόγραμμα συμβουλευτικής από ειδικούς.

Ο 14χρονος εξακολουθεί να κρατείται στο τμήμα ανηλίκων της ΓΑΔΑ καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημα να επισπευσθεί η διαδικασία, και θα οδηγηθεί την ερχόμενη Τρίτη στην ανακρίτρια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις