Ελλάδα

Μάνδρα: Στο εδώλιο και πάλι η πρώην δήμαρχος κι άλλοι 2 κατηγορούμενοι για τη φονική πλημμύρα

Οι τρεις κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο για το απαλλακτικό σκέλος όσον αφορά την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια

Ξανά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων θα καθίσουν τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση της πλημμύρας στη Μάνδρα ως προς το απαλλακτικό σκέλος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Η απόφαση αναιρέθηκε μετά από αίτηση των συγγενών κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, η οποία απάλλαξε τους κατηγορούμενος στην υπόθεση της πλημμύρας στη Μάνδρα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Με το χρόνο της παραγραφής να μετρά αντίστροφα οι τρεις κατηγορούμενοι, που θα καθίσουν ξανά στο εδώλιο, είναι η πρώην δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, ο πρώην προϊστάμενος της ΥΔΟΜ και μια υπάλληλος της περιφέρειας, υπεύθυνη για την αστυνόμευση των ρεμάτων.

Η Δικαιοσύνη πρέπει να κινηθεί με αστραπιαίους ρυθμούς, καθώς το αδίκημα είναι πλημμέλημα και παραγράφεται στις 15 Νοεμβρίου 2025.

«Οι οικογένειες θυμάτων είναι σχετικά ικανοποιημένες με το αποτέλεσμα καθώς ο Αρειος Πάγος δέχτηκε το αυτονόητο για εμάς. Δεν μπορεί να καταδικαζονται για την πλημμύρα και όχι για τις ανθρωποκτονίες που προέκυψαν από την πλημμύρα. Ο αγώνας συνεχίζεται στο Εφετείο για τη δικαίωση των ψυχών» δήλωσε ο Δημήτρης Σκύφτας, δικηγόρος ορισμένων εκ των οικογενειών θυμάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
25η Μαρτίου: Πήγανε για παρέλαση και αποκλειστήκαν στη Γαύδο 21 μαθητές από τη Βούλα Αττικής
Ενώ ο καιρός δεν είναι τόσο απαγορευτικός, οι ίδιοι έχουν αποκλειστεί στη Γαύδο και κανείς δεν τους έχει απαντήσει υπεύθυνα για το πότε θα είναι σε θέση να αναχωρήσουν αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων
25η Μαρτίου: Πήγανε για παρέλαση και αποκλειστήκαν στη Γαύδο 21 μαθητές
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εξουδετέρωσης της οβίδας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρήκαν παιδιά σε οικοδομή στην Πεύκη
Αποκλεισμένη η περιοχή - Τις επόμενες ώρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί οργανωμένη επιχείρηση απομάκρυνσης και εξουδετέρωσης από εξειδικευμένο κλιμάκιο του Τμήμα Εξουδετέρωσης Ναρκών Ξηράς
Πυροτεχνουργός απενεργοποιεί την οβίδα
Ανανεώθηκε πριν 46 λεπτά