Κυριακή, 21 Απρ.
16oC Αθήνα

Μανώλης Μαυρομμάτης: Ξεκίνησε η προσπάθεια αφύπνισης στη ΜΕΘ «Γ. Γεννηματάς»

Μανώλης Μαυρομμάτης: Ξεκίνησε η προσπάθεια αφύπνισης στη ΜΕΘ «Γ. Γεννηματάς»

Δειλά σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του Μανώλη Μαυρομμάτη, που μαζί με τη σύζυγό του δίνουν μάχη ζωής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς”.

Ο Μανώλης Μαυρομμάτης και η σύζυγός του υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα από εισπνοή καπνού μετά από φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».

Ωστόσο, ο γνωστός αθλητικογράφος Μανώλης Μαυρομμάτης που φέρει εγκαύματα στο 18% του σώματός του και παρουσιάζει καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια, εμφανίζει το τελευταίο 24ωρο μια μικρή βελτίωση στην υγεία του και οι γιατροί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Κρατικού, αποφάσισαν να ξεκινήσουν από το πρωί προσπάθεια αφύπνισης.

Πρόκειται για μια σταδιακή και χρονοβόρα διαδικασία που άρχισε σήμερα και θα ολοκληρωθεί τα επόμενα 24ωρα κι έχει τελικό στόχο την αποσωλήνωση του ασθενούς και την αυτονόμησή του από τη μηχανική υποστήριξη.

Από την άλλη πλευρά, η σύζυγός Ειρήνη Μαυρομμάτη, η οποία νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων του ίδιου νοσοκομείου, παραμένει σε κρίσιμη και σταθερή κατάσταση στη Μονάδα Εγκαυμάτων και φέρει σοβαρά εγκαύματα στο 40% του σώματός της. Προς το παρόν δεν παρουσιάζει ούτε επιδείνωση ούτε βελτίωση, όμως, σε κάθε περίπτωση είναι σε ετοιμότητα η κεντρική ΜΕΘ του Νοσοκομείου να την αναλάβει εάν απαιτηθεί.

Της Γιάννας Σουλάκη/iatropedia.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις