Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μανωλόπουλος για lockdown: Ή θα κάνουμε Πάσχα ή θα κάνουμε καλοκαίρι (vid)

Μανωλόπουλος για lockdown: Ή θα κάνουμε Πάσχα ή θα κάνουμε καλοκαίρι (vid)

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε το πρωί της Παρασκευής (26/3) στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Eυάγγελος Μανωλόπουλος. Αναφερόμενος στο ζήτημα των μέτρων, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει μια σημαντική επιλογή το προσεχές διάστημα καθώς ο επόμενος μήνας θα είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένος. 

Ο κ. Μανωλόπουλος σημείωσε πως «βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη, μπορεί να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα για μερικές μέρες ακόμη». Εξήγησε δε, ότι από τα λύματα της Αττικής «φαίνεται ότι η κατάσταση θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Ο κόσμος “σφίχτηκε” με τα νούμερα των τελευταίων ημερών και έχει μαζευτεί κάπως. Όμως η αποκλιμάκωση θα πάρει αρκετό καιρό, όχι μια βδομάδα».

Η αποκλιμάκωση στους αριθμούς των διασωληνωμένων και των εισαγωγών στις ΜΕΘ και τα νοσοκομεία, όπως σημείωσε ο κ. Μανωλόπουλος, πιθανότατα θα αρχίσει να φαίνεται μετά από μια εβδομάδα με δέκα μέρες.

Click4more: Lockdown: «Γρίφος» το άνοιγμα του λιανεμπορίου – Οι τρεις πιθανές ημερομηνίες

«Είτε θα κάνουμε Πάσχα είτε καλοκαίρι»

«Ο Απρίλιος με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα είναι επιβαρυμένος για την Ελλάδα. Ομως μπορούμε να αποφύγουμε το τέταρτο κύμα, λόγω των εμβολιασμών» είπε στη συνέχεια.

Όσον αφορά τα μέτρα και το αν θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ένα κανονικό Πάσχα, ο κ. Μανωλόπουλος σημείωσε: «Το θέμα με τα μέτρα, το τι θα ανοίξει και πώς, είναι δύσκολη απόφαση. Τα νούμερα θα είναι βαριά για 3-4 εβδομάδες ακόμα. Μέχρι να πάμε σε κάποιες εκατοντάδες θα περάσει αρκετός καιρός. Αν ελαττωθούν τα μέτρα θα είναι παρά τα κρούσματα, για να αλλάξουμε προσέγγιση. Για το Πάσχα νομίζω πως είναι μια επιλογή. Η θα κάνουμε Πάσχα ή θα κάνουμε καλοκαίρι. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε αυτό, ανεξαρτήτως μέτρων. Μπορεί να κάνουμε ένα ωραίο Πάσχα και να “κλαίμε” τον Ιούνιο πάλι»

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις