Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαραθώνιος Αθήνας 2016: Η μεγάλη γιορτή!

Μαραθώνιος Αθήνας 2016: Η μεγάλη γιορτή!

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2016, και όλα τα βλέμματα είναι καρφωμένα στην Αθήνα. Για να… μαθαίνουν οι νέοι: 1896 – 2016.

Φέτος συμπληρώνονται 120 χρόνια από την πρώτη σύγχρονη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και του Μαραθωνίου. Η ιστορική αυτή συγκυρία αποτελεί την αφορμή για ένα μοναδικό συναπάντημα στο Παναθηναϊκό Στάδιο αύριο Κυριακή 13 Νοεμβρίου. Μαραθώνιος 2016, και ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΟΕ αποφάσισαν να τιμήσουν και να βραβεύσουν αθλητές και αθλήτριες, Ελληνες και ξένους που έχουν σφραγίσει το αγώνισμα του Μαραθωνίου σε αυτή την μοναδική, την αυθεντική διαδρομή, σε μια επετειακή εκδήλωση.

Παράλληλα θα έχουμε την ευκαιρία να χειροκροτήσουμε την Ολυμπιακή μας ομάδα που μας εκπροσώπησε στους πρόσφατους Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας. Το Καλλιμάρμαρο πρέπει και θα είναι κατάμεστο. Θα πλημμυρίσει από μικρούς και μεγάλους που θα απολαύσουν τη γιορτή.

Μαραθώνιος Αθήνας 2016: Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε στην επίσημη σελίδα.

Από τις 10.45 θα ξεκινήσει η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση για τα 120 χρόνια σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, τα 120 χρόνια του Μαραθωνίου. Λίγο πριν τον τερματισμό του πρώτου νικητή στο φετινό 34ο  Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε και θα τιμήσει αρχικά τους απογόνους του Σπυρίδωνα Λούη και του Χαρίλαου Βασιλάκου, δηλαδή τον Σπύρο Λούη, εγγονό του πρώτου χρυσού σύγχρονου Ολυμπιονίκη στην κλασική διαδρομή, και τον Χάρη Βασιλείου, εγγονό του ασημένιου Ολυμπιονίκη του 1896 και του πρώτου που νίκησε σε αυτή τη διαδρομή καθώς επικράτησε στον προκριματικό αγώνα που διεξήχθη στις 10 Μαρτίου 1896 για τη συγκρότηση της Ολυμπιακής ομάδας.

Παρών στο Καλλιμάρμαρο θα είναι και θα βραβευτεί ο Βρεταννός Ρον Χιλ που ήταν ο νικητής στον Μαραθώνιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στο στάδιο “Καραΐσκάκης” το 1969. Επίσης παρόντες θα είναι και οι κορυφαίοι Μαραθωνοδρόμοι του κόσμου για το 2016. Επίσης θα βραβευτούν δύο Ελληνες πρωταθλητές και δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες που έχουν σφραγίσει με τους χρόνους τους την κλασική διαδρομή, τον Μαραθώνιο και τη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου, δηλαδή: ο Νίκος Πολλιάς που κατέχει το ρεκόρ διαδρομής και το ρεκόρ αγώνα, ο Σπύρος Ανδριόπουλος που είναι ο κάτοχος της κορυφαίας επίδοσης στον Μαραθώνιο, η Μαρία Πολύζου που κατέχει το ρεκόρ διαδρομής και της κορυφαίας επίδοσης στον Μαραθώνιο των γυναικών και η Τίνα Κεφαλά που κατέχει το ρεκόρ αγώνα στην κατηγορία των γυναικών.

Παρούσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο για τον Μαραθώνιο Αθήνας 2016 θα είναι η Ολυμπιακή ομάδα που εκπροσώπησε επάξια τη χώρα στο Ρίο της Βραζιλίας στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ομάδα θα παρελάσει κρατώντας την Ολυμπιακή σημαία ενώ θα γίνει η ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου που θα αποδώσει η διάσημη υψίφωνος Σόνια Θεοδωρίδου. Στην παρέλαση πέρα από την Ολυμπιακή ομάδα θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, της Ελληνικής Ενωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, των Ελλήνων Βετεράνων Μαραθωνίου και οι απόγονοι των Σπυρίδωνα Λούη, Χαρίλαου Βασιλάκου, Στέλιου Κυριακίδη και Γρηγόρη Λαμπράκη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε