Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Όχι» στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Νίκου Κουρή

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Όχι» στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Νίκου Κουρή

Απορρίφθηκε ως απαράδεκτη λόγω αοριστίας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Μαργαρίτας Θεοδωράκη κατά του Νίκου Κουρή από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Όπως επισημαίνεται στην υπ´αριθμόν 1555/2022 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, η οποία δεν παραστάθηκε στη συζήτηση ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, δεν εξήγησε επαρκώς στο δικόγραφο με ποιον τρόπο προσβάλλονται τα κληρονομικά και πνευματικά της δικαιώματα από το Νίκο Κουρή.

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση η Μαργαρίτα Θεοδωράκη «ουδόλως εξειδικεύει πως συντελείται προσβολή των κληρονομικών ή πνευματικών της δικαιωμάτων βάση πλέον της ιδιότητας ως νόμιμου κληρονόμου του πατρός της, αφού η αναφορά και μόνο εκ μέρους του Νίκου Κουρή του ονόματος “Θεοδωράκης” δεν εξικνείται μέχρι του σημείου της παροχής σ’αυτόν οφέλους από κληρονομικά ή πνευματικά δικαιώματα, ούτε εξηγεί πως η εκδοθείσα απόφαση ασφαλιστικών μέτρων θα την προστατεύσει από τις επικαλούμενες προσβολές».

Υπενθυμίζεται ότι στην αίτησή της προς το Μονομελές Πρωτοδικείο η Μαργαρίτα Θεοδωράκη υποστήριξε ότι ο Νίκος Κουρής, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από τη Φωτεινή Ροζάκη, «φέρεται να εμφανίζεται σε πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων μουσικού ή φιλανθρωπικού χαρακτήρα αυτοαποκαλούμενος ως Νίκος Θεοδωράκης ήτοι γιος του Μίκη Θεοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί την οικογένεια του αείμνηστου Μίκη Θοδωράκη επιδιώκοντας να προσδώσει κύρος το πρόσωπο του και να θεμελιώσει κληρονομικό δικαίωμα». Σύμφωνα με την αιτούσα, η συμπεριφορά του προσβάλλει το δικαίωμα της προσωπικότητας της ως κληρονόμου, καθώς επίσης και το πνευματικό και ηθικό δικαίωμα της ως νόμιμου κληρονόμου επί των προϊόντων διάνοιας του αποβιώσαντος συνθέτη. Ζήτησε δε να παύσει ο Νίκος Κουρής να προσβάλει την προσωπικότητά της χρησιμοποιώντας παρανόμως το επίθετο «Θεοδωράκης» επικαλούμενος ότι είναι ο γιος του μουσικοσυνθέτη και να παραλείπει να επαναλάβει αυτό στο μέλλον επ’απειλή χρηματικής ποινής 50.000 € και προσωπικής κράτησης εφτά μηνών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις