Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μάριος Λαζανάς: Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία – Ιδιαίτερα μολυσματική η μετάλλαξη Δέλτα

Μάριος Λαζανάς: Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία – Ιδιαίτερα μολυσματική η μετάλλαξη Δέλτα

Ανήσυχος εμφανίστηκε ο παθολόγος – λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας. Ο ίδιος σημείωσε πως ήδη στα νοσοκομεία οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό αυξάνονται, ενώ τόνισε ότι την Τετάρτη μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών έκανε 10 εισαγωγές με ασθενείς ηλικίας 30 έως 40 ετών.

Τόνισε πως η αύξηση κρουσμάτων κορονοιού ήταν προφανώς αναμενόμενη: «Για να είμαι ειλικρινής το περιμέναμε, αλλά δεν το περιμέναμε τόσο γρήγορα. Δηλαδή πιστεύαμε ότι θα ερχόταν κατά το τέλος Αυγούστου αυτό το τσουνάμι αλλά ήρθε πολύ πιο γρήγορα» και συνέχισε εξηγώντας ότι παράλληλα αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία.

Σημείωσε, δε, πως η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μολυσματική και τόνισε πως στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Τόνισε πως: «Οι εμβολιασμοί έχουν μειωθεί πάρα μα πάρα πολύ. Ο κόσμος έχει φύγει για διακοπές, υπάρχει πρόβλημα».

«Εγώ έχω να σας δηλώσω ότι κάθε μέρα στα νοσοκομεία τα οποία εφημερεύουν, από εκεί που δεν είχαν καμία εισαγωγή, το πολύ μια- δύο σε κάθε εφημερία τους οι εισαγωγές αυξάνονται» πρόσθεσε.

Περιέγραψε, μάλιστα, πως την Τετάρτη μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας έκανε 10 εισαγωγές ασθενών με κορονοιό και ήταν χαρακτηριστικό το γεγονός ότι επρόκειτο για ασθενείς ηλικιών 30-40 ετών με σχετικά βαριά συμπτώματα.

Εκτίμησε πως το υπουργείο Υγείας κάνει ήδη τον προγραμματισμό του σχετικά με την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος, όπου αναμένεται μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις