Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ανοίγουν τα ραντεβού για το εμβόλιο Novavax – Για ποιους δεν λήγει το πιστοποιητικό

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ανοίγουν τα ραντεβού για το εμβόλιο Novavax - Για ποιους δεν λήγει το πιστοποιητικό
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Η ημερομηνία που θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμών με το εμβόλιο της Novavax, θα γίνει γνωστή στην ενημέρωση της Δευτέρας (14.2.2022), σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ο Μάριος Θεμιστοκλέους εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας πως όσο καλύτερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη, τόσο πιο γρήγορη θα είναι η επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς «οι πανδημίες δεν τελειώνουν με τα φάρμακα, τελειώνουν με τα εμβόλια».

«Θα πάμε σε ένα καλοκαίρι πολύ κοντά στην κανονικότητα μας», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους και τόνισε, ως γιατρός, πως ο κορονοϊός θα ενταχθεί στη ζωή μας, όπως έχει ενταχθεί και η γρίπη, υπογραμμίζοντας ότι εδώ και καιρό έχει εγκαταλειφθεί ο όρος ανοσία της αγέλης.

Ωστόσο, αναφερόμενος στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, διευκρίνισε ότι πρόκειται για το 8% των πολιτών αυτής τη κατηγορίας αλλά δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα μειωθεί δραματικά αυτό το ποσοστό, ούτε με την έναρξη των εμβολιασμών με το νέο εμβόλιο της Novavax.

Παράλληλα, τόνισε ότι με τα τωρινά δεδομένα, δεν έχει ημερομηνία λήξης το πιστοποιητικό όσων έχουν κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις