Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μάριος Θεμιστοκλέους για εμβολιασμό παιδιών: Χιλιάδες νέα ραντεβού από 5 Ιανουαρίου

Μάριος Θεμιστοκλέους για εμβολιασμό παιδιών: Χιλιάδες νέα ραντεβού από 5 Ιανουαρίου

Στους εμβολιασμούς των παιδιών κατά του κορονοϊού αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (15/12) στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3. Αρχές του νέου έτους, όπως είπε, η χώρα μας αναμένεται να παραλάβει πρώτη μεγάλη παραλαβή εμβολίων και έτσι θα είναι διαθέσιμα χιλιάδες νέα ραντεβού. 

Η πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων κατά του κορονοϊού για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, όπως είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, θα φτάσει στην Ελλάδα στις 3 Ιανουαρίου. Δήλωσε μάλιστα ότι 4 με 5 Ιανουαρίου θα ανοίξουν χιλιάδες νέα ραντεβού.

Οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών ξεκινούν σήμερα με τις πρώτες 60.000 δόσεις,  ενώ μέχρι το απόγευμα της Τρίτης (14/12) – σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους – είχαν κλειστεί 31.000 ραντεβού.

Για τους άνω των 60 ετών ανέφερε ότι 115.000 άτομα της συγκεκριμένης ομάδας είτε έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση, είτε έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους και εκτίμησε ότι μέχρι τις 16 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί οι μισοί από τους 520.000 ανεμβολίαστους. 

Ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας επεσήμανε επίσης ότι έχουν αυξηθεί οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί και θα δοθεί προτεραιότητα στα 18.000 αιτήματα για εμβολιασμό με πρώτη δόση σε όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν. 

Επιπλέον εξήγησε ότι ετοιμάζεται ειδική πλατφόρμα για όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό προκειμένου να υποβάλλουν τα πιστοποιητικά τους και να μην τους επιβληθεί κάποιο πρόστιμο.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις