Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Το Παίδων Πεντέλης θα γίνει mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά

Κορονοϊός - Γιώργος Χρούσος: Κλεισμένα τα ραντεβού εμβολιασμών παιδιών 5-11 μέχρι και τον Φεβρουάριο

Περίπου 40.000 νέα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών αναμένεται να ανοίξουν μέχρι τη Δευτέρα (10.1.2022), όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους στο Open οι γονείς που είχαν κλείσει ραντεβού σε περιοχή μακριά από τον τόπο κατοικίας του – καθώς τουλάχιστον σε 20 περιοχές τα ραντεβού είχαν καλυφθεί – θα μπορέσουν να επισπεύσουν το ραντεβού των παιδιών τους.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε τα όσα είχε δηλώσει η Μίνα Γκάγκα στην ΕΡΤ1 σχετικά με τη δημιουργία Mega εμβολιαστικού κέντρου για παιδιά. Αποκάλυψε πως το Μέγκα εμβολιστικό κέντρο για παιδιά θα γίνει στο Παίδων Πεντέλης, ενώ η απόφαση αναμένεται να υπογραφεί εντός της εβδομάδας.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί παρά τον αρχικό δισταγμό, είναι αυξημένη η ζήτηση για ραντεβού για τα παιδικά εμβόλια. Υπενθύμισε, δε, πως τα εμβόλια δεν είναι ίδια με των ενηλίκων καθώς περιέχουν μόνο το 1/3 της δόσης.

 

Αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των σχολείων λέγοντας πως «θα γίνουν πάρα πολλά τεστ πριν πάνε τα παιδιά σχολείο» και συμπλήρωσε πως: «Περιμένουμε ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα – λόγω των πολλών τεστ που θα γίνουν».

Σημείωσε πως είναι «δεδομένο ότι θα πιεστεί κάποια στιγμή το Σύστημα Υγείας». Σε ερώτηση για το αν θα γίνει τρίτη δόση για τους κάτω των 18 ετών διευκρίνισε πως αυτό θα γίνει μόνο για όσους ανήκουν σε συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις