Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαρούσι: Συμπλοκές αντιεξουσιαστών με αστυνομικούς στον ΗΣΑΠ!

Μαρούσι
Φωτογραφία: Intime

Δεν… τους πέρασε και τα έσπασαν!
Η επιχείρηση… επανακατάληψης της έπαυλης Κουβέλου, στο Μαρούσι, από αντιεξουσιαστές δεν στέφθηκε από επιτυχία.
Στην συνέχεια ακολούθησαν επεισόδια με αστυνομικούς.
Κρότου λάμψης και δακρυγόνα στον σταθμό του ΗΣΑΠ. Σπασμένες βιτρίνες και πολίτες που έτρεχαν να γλιτώσουν!

Μέρα – μεσημέρι και μάλιστα Κυριακή και μάλιστα… με ανοιχτά καταστήματα! Οι συμπλοκές αντιεξουσιαστών με αστυνομικούς στο Μαρούσι προκαλούν σοκ, με μαρτυρίες να κάνουν λόγο για αποπνικτική ατμόσφαιρα και γονείς με παιδιά που βρίσκονταν στους εμπορικούς δρόμους να τρέχουν έντρομοι να προφυλαχθούν!

Στην οδό Ερμού στο Μαρούσι, οι αντιεξουσιαστές που αποχωρούσαν από την συγκέντρωση που είχαν κάνει έξω από την έπαυλη Κουβέλου, έγραψαν συνθήματα και προκάλεσαν υλικές ζημιές σε ένα υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και δύο άλλα καταστήματα.

Δείτε τις εικόνες από το Μαρούσι

Στο δεξί κομμάτι της εικόνας, υπήρχε μέχρι νωρίς το μεσημέρι… μια γυάλινη πόρτα στο κατάστημα, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς.

Μαρούσι

ΜΑΤ στους εμπορικούς δρόμους στο Μαρούσι…

Και συνθήματα παντού…

Μαρούσι Μαρούσι Μαρούσι Μαρούσι

Εικόνα από το μεσημεριανό δελτίο του ΣΚΑΪ

Οι αστυνομικοί απάντησαν με κρότου – λάμψης και περιορισμένη χρήση χημικών. Στην συνέχεια εγκλώβισαν την ομάδα των αντιεξουσιαστών στον ΗΣΑΠ στο Μαρούσι για να κάνουν προσαγωγές.

Λίγη ώρα αργότερα, η κατάσταση είχε ηρεμήσει με πολλούς από τους μπαχαλάκηδες να διαφεύγουν από την περιοχή με… κάθε τρόπο.

Η επιχείρηση επανακατάληψης

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia για την έπαυλη Κουβέλου στο Μαρούσι, αναφέρονταν τα εξής: “Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται ανακατάληψη της έπαυλης Κουβέλου, η οποία βρίσκεται στη διασταύρωση Διονύσου και Σόλωνος. Καλούμε σε συγκέντρωση υπεράσπισης και αλληλεγγύης στη συμβολή των οδών Διονύσου και Θησέως στο Μαρούσι. Ενάντια στη καταστολή στήνουμε οδοφράγματα αλληλεγγύης. Δέκα, εκατό, χιλιάδες καταλήψεις ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης σήψης”.

Η έπαυλη είχε εκκενωθεί ύστερα από αστυνομική επιχείρηση που είχε διεξαχθεί την Τρίτη (17.12.2019). Στο κτίριο, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από το 2010, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοντάρια, πυροσβεστήρες και κράνη.

Για την εκκένωση της έπαυλης Κουβέλου, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, είχε υποβληθεί μήνυση από το “Ίδρυμα Στέγη Αχιλλέως και Ευδοκίας Κουβέλου”, το οποίο διαχειρίζεται το κτίριο.

Όλα αυτά βέβαια ενώ τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες το κλίμα είναι “εκρηκτικό”. Η κατάληψη στο Μαρούσι εκκενώθηκε, ενώ αυτή στο Κουκάκι, με τις εικόνες – σοκ που είδαν το φως της δημοσιότητας, έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις…

Φωτογραφίες: newsit.gr / Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις