Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Μάθημα ανθρωπιάς από εθελοντές του Κοινωνικού Κομμωτηρίου του Δήμου Αθηναίων – Φρόντισαν αστέγους στους δρόμους

Μάθημα ανθρωπιάς από εθελοντές του Κοινωνικού Κομμωτηρίου του Δήμου Αθηναίων – Φρόντισαν αστέγους στους δρόμους

Μάθημα ανθρωπιάς και συμπαράστασης προς τον πλησίον, που έχει ανάγκη έδωσαν εθελοντές του Κοινωνικού Κομμωτηρίου του Δήμου Αθηναίων, που φρόντισαν αστέγους στους δρόμους της Αθήνας. Τη Χριστουγεννιάτικη αυτή δράση συντόνισε το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) μέσω των ομάδων street work.

Οι εθελοντές του Κοινωνικού Κομμωτηρίου του Δήμου της Αθήνας προσέγγισαν αστέγους που ζουν στους δρόμους της πρωτεύουσας και τους παρείχαν την φροντίδα τους. Ο Δήμος της Αθήνας ανέφερε σε δελτίο Τύπου ότι οι εθελοντές πρόσφεραν φροντίδα αγάπη και ξεχωριστή περιποίηση σε αστέγους και με τον απαραίτητο εξοπλισμό στο χέρι κινήθηκαν σε δρόμους του κέντρου της πόλης προσφέροντας κούρεμα και ξύρισμα σε αστέγους συμπολίτες μας.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Δήμου Αθηναίων:

Φροντίδα, αγάπη και ξεχωριστή περιποίηση, προσέφεραν αυτές τις μέρες σε άστεγους συμπολίτες μας στους δρόμους της Αθήνας, εθελοντές κομμωτές από το Κοινωνικό Κομμωτήριο του Δήμου Αθηναίων. Σε συνεργασία με τις ομάδες street work του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), εθελοντές προσέγγισαν ανθρώπους που ζουν στο δρόμο με σκοπό να τούς προσφέρουν την περιποίηση που -μεταξύ άλλων- έχουν ανάγκη.

Με τον απαραίτητο κινητό εξοπλισμό και τις ξυριστικές μηχανές στο χέρι, η ομάδα των εθελοντών του δήμου, κινήθηκε σε δρόμους του κέντρου, στο Μοναστηράκι και στα Πετράλωνα, προσφέροντας τις υπηρεσίες της -κυρίως κούρεμα και ξύρισμα- σε εκείνους που δέχονταν την περιποίηση.

Η συγκεκριμένη δράση που πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, ουσιαστικά εμπλουτίζει τις υπηρεσίες street work προς τον άστεγο πληθυσμό και βοηθά να οικοδομηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων που ζουν στο δρόμο.

Μπακογιάννης: «Η κοινωνική αλληλεγγύη αποτελεί συλλογική ευθύνη».

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε: «Η κοινωνική αλληλεγγύη αποτελεί συλλογική ευθύνη. Οι εθελοντές που προσφέρουν ουσιαστικές υπηρεσίες επανένταξης, όπως το Κοινωνικό Κομμωτήριο του Δήμου Αθηναίων, βοηθούν, πρωτοπορούν και εμπνέουν. Κυρίως προσφέρουν στους ανθρώπους που βρίσκονται στο δρόμο, το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Αυτός, εξάλλου, είναι ο πυρήνας όλων των κοινωνικών δράσεων προσφοράς, στους ανθρώπους της πόλης μας».

Δασκαλάκη: «Γέφυρα επικοινωνίας μέσα από πράξεις»

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων, Μελίνα Δασκαλάκη ανέφερε: «Η χριστουγεννιάτικη δράση του Κοινωνικού Κομμωτηρίου και των ομάδων street work, δεν είναι μόνο μια συμβολική κίνηση αγάπης προς τους πολίτες που στηρίζουμε. Είναι μια έμπρακτη εκδήλωση που προάγει την ορατότητα και αποσκοπεί στην ψυχολογική τους ενδυνάμωση. Είναι μια γέφυρα επικοινωνίας μας με τους ανθρώπους, μέσα από πράξεις. Ταυτόχρονα είναι κι ένα προσωπικό μήνυμα προς καθένα που απολαμβάνει το άγγιγμα του κομμωτή, ότι έχει δικαίωμα να φροντίζει τον εαυτό του, να επιδιώκει καλύτερες συνθήκες και να κοιτά με αισιοδοξία τη νέα χρονιά που βρίσκεται μπροστά».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, οι ομάδες street work προσέφεραν ζεστό τσάι και ενημέρωσαν για τις διαθέσιμες παροχές και δομές του Κ.Υ.Α.Δ.Α., καθώς επίσης και για τις υπηρεσίες του Κοινωνικού Κομμωτηρίου, που δημιουργήθηκε πριν από 13 μήνες, προκειμένου να παρέχει καθολική πρόσβαση στην περιποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι το Κοινωνικό Κομμωτήριο στεγάζεται στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών και λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τετάρτη.

Οι εθελοντές κομμωτές που θέλουν να συνεισφέρουν στο έργο του μπορούν να δηλώσουν τη δική τους ημέρα προσφοράς στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://kyada-athens.gr/social-hair-salon/

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις