Τρίτη, 21 Μαΐ
28oC Αθήνα

Μαθητές γυμνασίου δημιουργούν έργα τέχνης για τη γη και εντυπωσιάζουν

Μαθητές γυμνασίου δημιουργούν έργα τέχνης για τη γη και εντυπωσιάζουν

Έργα τέχνης βγαλμένα από το… πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» με σπόρους, φύλλα δέντρων, ξύλα, πέτρες δημιούργησαν παιδιά της δευτέρας γυμνασίου του καλλιτεχνικού σχολείου Κερατσινίου – Δραπεστώνας και θα εκτεθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Οθωνικής Αυλής στο πάρκο Τρίτση το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαΐου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Όπως τονίζει η καθηγήτρια εικαστικών του σχολείου, Βιβή Ντέμη «οι μαθητές συμμετείχαν σε πρόγραμμα που συνδέει την τέχνη και το περιβάλλον. Στόχος του προγράμματος ήταν να καλλιεργηθεί στα παιδιά ως αξία η φύση και το πράσινο μέσω της τέχνης. Αρχίσαμε μια συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του πάρκου με μια σειρά επισκέψεων των μαθητών. Μέσα από το πρόγραμμα οι μαθητές είδαν την φύση ως πηγή έμπνευσης, ως υλικό και ως πεδίο διερεύνησης».

Όπως υπογραμμίζει η κ. Ντέμη το πρόγραμμα περιλάμβανε τέσσερις επισκέψεις που έγιναν από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάιο λίγο πριν από το Πάσχα, ενώ τα υπόλοιπα μαθήματα έγιναν στο εργαστήριο του σχολείου. «Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένα και ενθουσιάστηκαν με το πρόγραμμα και την δράση αλλά και με το αποτέλεσμα, καθώς βγήκαν εκτός σχολείου και ήρθαν σε επαφή με την φύση. Κι αυτό το απόλαυσαν. Η ευχαρίστηση ήταν μέρος του μαθήματος» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Ντέμη και συμπληρώνει ότι στην έκθεση συμμετέχουν όλα τα παιδιά του τμήματος των εικαστικών του σχολείου. «Αυτό το πρόγραμμα ελπίζουμε να σταθεί το κίνητρο για να αρχίσουν να σκέφτονται πράγματα που αφορούν στο περιβάλλον.

Ευελπιστούμε να επαναληφθεί και να συνεχιστεί η συνεργασία μας με τον Φορέα Διαχείρισης ώστε να προχωρήσουμε παραπάνω και ίσως να εμβαθύνουμε σε ό,τι μάθαμε και κάναμε φέτος. Δουλέψαμε αρκετό καιρό κι έχουν δημιουργηθεί κάποιες αναμνήσεις στα παιδιά γύρω από το θέμα. Ελπίζω να το ζητήσουν τα ίδια τα παιδιά και να συνεχίσουμε και την επόμενη χρονιά».

Ο κύκλος του προγράμματος κλείνει με την έκθεση που θέμα έχει «Ένα έργο για τη Γη». Στην έκθεση τα παιδιά θα παρουσιάσουν έργα που έκαναν στο πάρκο ή στο εργαστήριο του σχολείου και περιλαμβάνουν κατασκευές, ζωγραφική, εφήμερα έργα και χαρακτική.

Στο μεταξύ, οι μικροί καλλιτέχνες θα είναι παρόντες και θα κάνουν ξενάγηση στους επισκέπτες, θα μιλήσουν για τα έργα τους, ενώ θα πραγματοποιήσουν και διαδραστικά εργαστήρια προσκαλώντας τα άλλα παιδιά που θα παραβρεθούν στα εγκαίνια να βγούνε στους υπαίθριους χώρους του πάρκου και να μαζέψουν υλικά από την φύση. «Οι δημιουργοί θα καλέσουν τα άλλα παιδιά να συλλέξουν από το περιβάλλον του πάρκου το δικό τους φύλλο και στο τέλος, όλα τα φύλλα θα ενωθούν για να δημιουργηθεί μια μεγάλη «κουρτίνα», η οποία θα μπορεί να μεγαλώνει κάθε φορά με τα διαφορετικά φύλλα που θα φέρνουν τα παιδιά» καταλήγει η κ. Ντέμη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις