Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μάτι: Εξηγήσεις στους εισαγγελείς έδωσε ο Δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς

Μάτι: Εξηγήσεις στους εισαγγελείς έδωσε ο Δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Μέσω γραπτού υπομνήματος παροχής εξηγήσεων έδωσε σήμερα απαντήσεις ενώπιον των εισαγγελέων για όσα του καταλογίζονται για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς.

Ο κ. Μπουρνούς προσήλθε αυτοπροσώπως ενώπιον των εισαγγελέων συνοδευόμενος από το συνήγορό του, Θρασύβουλο Κονταξή και κατέθεσε το υπόμνημα των 70 σελίδων με τις εξηγήσεις του. Παράλληλα, προσκόμισε και δεκάδες έγγραφα προς επίρρωσιν των ισχυρισμών του.

Τι ισχυρίστηκε ο Μπουρνούς

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 70 σελίδες του υπομνήματος του ο κ. Μπουρνούς περιγράφει την οργάνωση του δήμου Ραφήνας σχετικά με την πυρασφάλεια, την έγκυρη ενημέρωση κατοίκων και μαθητών, τον καθαρισμό των οικοπέδων, την πιστοποίηση των εθελοντών. Όπως υποστηρίζει ο κ.Μπουρνούς, η ετοιμότητα του δήμου Ραφήνας βρισκόταν στο 100%.

Την ίδια στιγμή, τονίζει πως κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς βρέθηκε ο ίδιος στην Πεντέλη, πήρε μέρος στην πυρόσβεση, εγκαταλείποντας το σπίτι του- το οποίο υπέστη τεράστιες ζημιές από την φωτιά-ενώ μετά το τραγικό συμβάν αναφέρεται στην τιτάνια προσπάθεια που έκανε για την αποκατάσταση των πληγέντων, την παροχή των επιδομάτων, την επιλογή των εθελοντών για την προσφορά βοήθειας κ.λπ.

Ο κ. Μπουρνούς έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους πριν και κατά την διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι εξηγήσεις έχουν κληθεί να δώσουν η κ. Ρένα Δούρου, και ο Ηλίας Ψινάκης, στελέχη της πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ αλλά και της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας, οι οποίοι έχουν λάβει προθεσμία να τις προετοιμάσουν για την ερχόμενη εβδομάδα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις