Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Μάτι: Κραυγή αγωνίας των κατοίκων – Ζητούν 10ημερη παράταση για το νέο πολεοδομικό σχέδιο

Μάτι

“Η μελέτη για το νέο πολεοδομικό σχέδιο έχει απίστευτες ανακρίβειες, πάνε να υφαρπάξουν με το έτσι θέλω τις περιουσίες μας. Πατάνε πάνω στον πόνο μας και στο φόβο μιας μελλοντική καταστροφής”, καταγγέλλουν οργισμένοι στο newsit.gr οι κάτοικοι στο Μάτι, οι οποίοι εκτός από τον πόνο του χαμού των πολυαγαπημένων τους προσώπων σαν αύριο το 2018 από την φονική πυρκαγιά, έχουν να αντιμετωπίσουν και το νέο σχέδιο ανοικοδόμησης της περιοχής, το οποίο υλοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).

Όπως αναφέρουν, σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν στα χέρια τους η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων “ΣΜΠΕ” κοινοποιήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στις 2 Ιουλίου. Σύμφωνα με το έγγραφο το συμβούλιο είχε το δικαίωμα μέσα σε 35 ημέρες να καταθέσει την δική του εισήγηση, αναφορικά με την έγκριση ή μη της “ΣΜΠΕ”, όμως κάποιοι αποφάσισαν στα ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση να κρίνουν την διαδικασία ως κατεπείγουσα με αποτέλεσμα σήμερα 22 Ιουλίου να λήξη η προθεσμία.

“Όταν η “ΣΜΠΕ” μεταβιβάστηκε στην Περιφέρεια έχουμε το επίσημα έγγραφο που αναφέρει πως μέσα σε 35 ημέρες έχουμε το δικαίωμα να καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις. Ξαφνικά μαθαίνουμε πως μετά από ενέργειες κάποιων κατοίκων, τους οποίους δεν μας τους αναφέρουν φυσικά πως η προθεσμία διαδικασία εισήγησης έληξε σήμερα.

Οι 1500 σελίδες των μελετών, οι φωτογραφίες κι όλα αυτά που αποτελούν τον φάκελο του σχεδίου ήταν ποτέ δυνατόν να διαβαστούν μέσα σ ένα τόσο μικρό διάστημα; Εκείνοι ένα χρόνο υποτίθεται δούλευαν την μελέτη, η οποία έχει απίστευτες ανακρίβειες. Πάνε να υφαρπάξουν τις περιουσίες μας στα μουλωχτά, επειδή είμαστε σε μια τεράστια ανασφάλεια μήπως και ξανά καούμε, εμείς οι άναρχοι, οι καταπατητές, οι αυθαίρετοι, όπως μας χαρακτηρίζουν δεξιά κι αριστερά”.

Για τους λόγους αυτούς άμεση ήταν η κινητοποίηση του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς, ο οποίος σε ανακοίνωση του ζητεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος 10ήμερη παράταση.

Η ανακοίνωση

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις