Ελλάδα

Μάτι: Πέθανε ο Αμόρ, ο σκύλος που μαζί με την κηδεμόνα του έγιναν σύμβολο της τραγωδίας

Η φωτογραφία της Κατερίνας και του Αμόρ έχει αποτυπωθεί σε μία από τις πιο συγκλονιστικές εκείνης της τραγικής νύχτας
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Αμόρ, ο σκύλος, ο οποίος μαζί με την κηδεμόνα του την Κατερίνα έγιναν σύμβολο της τραγωδίας στο Μάτι, πέθανε, σκορπίζοντας συγκίνηση στην οικογένεια με την οποία ζούσε τα τελευταία χρόνια. Ο σκυλάκος ήταν πρώην αδέσποτος από το Ηράκλειο Κρήτης.

Ο γλυκός και πολυαγαπημένος για την οικογένειά του, Αμόρ, μαζί με την κηδεμόνα του την Κατερίνα επέζησαν από την τραγωδία στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 χάρη στην προσπάθειά της, η οποία έχει αποτυπωθεί σε μία από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες εκείνης της νύχτας, με την ίδια να τον κρατά αγκαλιά μέσα στο νερό και να παλεύει να μείνουν ζωντανοί και οι δύο.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο υπέροχος σκυλάκος βρισκόταν για μήνες στο κυνοκομείο με ακρωτηριασμένο πόδι μετά από τροχαίο όταν αποφάσισε να τον υιοθετήσει η Κατερίνα στην Αθήνα, όπου έζησε μία υπέροχη ζωή γεμάτη πραγματική αγάπη.

Με μεγάλη συγκίνηση εθελοντές και πολίτες από το Ηράκλειο πληροφορήθηκαν τον θάνατο του αγαπητού πρώην αδεσποτούλη, που «άνοιξε τα φτερά» του το 2014 από το κλουβί του κυνοκομείου Ηρακλείου και «πέταξε» στην αγκαλιά της οικογένειάς του, όπου έζησε μία υπέροχη ζωή γεμάτη πραγματική αγάπη, χωρίς ποτέ κανείς να τον αντιμετωπίσει σαν ένα «ανάπηρο σκυλί».

Ο Αμόρ
Ο Αμόρ / πηγή neakriti.gr

Με μία γλυκιά φωτογραφία, γεμάτη τρυφερότητα, με τον Αμόρ στην αγκαλιά της «μαμάς» του, η Κατερίνα τον αποχαιρέτησε ανακοινώνοντας την απώλεια του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σαλμονέλα: 9 ερωτήσεις και απαντήσεις από τον ΕΦΕΤ – Γιατί πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα το καλοκαίρι
Όπως τονίζει ο ΕΦΕΤ, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η αυξημένη θερμοκρασία του περιβάλλοντος δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για τον πολλαπλασιασμό παθογόνων μικροοργανισμών
Στήθος κοτόπουλου
Γυναίκα γέννησε μέσα σε ταξί στο δρόμο για το μαιευτήριο: «Βοηθήσαμε τη ζωή και αφήσαμε το μαύρο πίσω» λέει ο οδηγός
Ο οδηγός περιέγραψε την εμπειρία ως μία από τις πιο δυνατές στιγμές της ζωής του, λέγοντας πως η μεγαλύτερη ανακούφιση ήρθε όταν άκουσε το πρώτο κλάμα του μωρού
Απεργιακή συγκέντρωση αυτοκινητιστών ταξί της Αττικής, στα γραφεία του ΣΑΤΑ και πορεία στην πλατεία Συντάγματος, Τετάρτη 18 Μαρτίου 2026. Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές αντιδρούν σε διατάξεις του νομοσχεδίου για την ηλεκτροκίνηση και ξεκίνησαν εικοσιτετράωρες, επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις. Ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι η παράταση του μέτρου για την ηλεκτροκίνηση που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο μέχρι το 2035, καθότι υποστηρίζουν πως είναι πολύ ακριβά τα οχήματα και δεν υπάρχουν και οι υποδομές ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες αυτών των οχημάτων. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση είναι και το άρθρο 52 που αφορά τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης με οδηγό. Οι εκπρόσωποι των ταξί υποστηρίζουν πως αυτή η ρύθμιση, ανοίγει το δρόμο σε εταιρείες ενοικιαζομένων με οδηγό, δημιουργώντας, όπως λένε, συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού καθώς θα πραγματοποιούν αστικές κούρσες. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Η «Γαλάζια Σημαία» αφαιρέθηκε από 9 παραλίες σε Χίο και Πάρο – Γιατί «κόπηκαν» από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Φύσης
«Η απόσυρση στις εν λόγω ακτές γίνεται για λόγους πλημμελούς οργάνωσης. Η ποιότητα των νερών κολύμβησης παραμένει εξαιρετική» σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης
Γαλάζια σημαία σε παραλία