Ελλάδα

Μάτι: «Σήμερα είναι η ντροπή της ελληνικής δικαιοσύνης» λέει γυναίκα που έζησε τον εφιάλτη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Σήμερα είναι η ντροπή της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Ας τους αθώωναν όλους. Δεν έχει κανένα νόημα η απόφαση που έβγαλαν από την στιγμή που από το κάδρο των κατηγορουμένων λείπουν βασικά πρόσωπα» λέει στο newsit.gr η συγγραφέας, Μαρίνα Καρύδα, για την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων σχετικά με τις ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι στις 23 Ιουλίου 2018.

Η συγγραφέας, η οποία βίωσε τον εφιάλτη της καταστροφής στο Μάτι πριν από έξι χρόνια, μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει ότι ήδη είχαν χαμηλές προσδοκίες και επισημαίνει ότι «εκ των πραγμάτων δεν περιμέναμε πολλά πράγματα, από την στιγμή που από το κάδρο των κατηγορουμένων λείπουν βασικά πρόσωπα. Λείπουν υπουργοί που ήταν μέσα στο κέντρο Επιχειρήσεων εκείνη την ώρα, λείπει η Αστυνομία και το Λιμενικό που δεν έκαναν καμία παρέμβαση».

Και συμπληρώνει «δηλαδή η μάνα της οποίας το παιδί πνίγηκε ή ο συγγενής του οποίου ο άνθρωπός του εξετράπη από την Αστυνομία και κάηκε, ενώ δεν ήταν μέσα στη φωτιά, ποια δικαιοσύνη να περιμένει ακόμα και σήμερα αφού στο κατηγορητήριο δεν είναι αυτοί που φταίνε;».

Όπως σημείωσε η γυναίκα που έζησε από κοντά την καταστροφή στο Μάτι με την εκατόμβη νεκρών: «Εδώ που φτάσαμε, οδηγηθήκαμε σε μία παρωδία και η σημερινή απόφαση είναι ντροπή».

Πάντως παρά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, στην ερώτηση του newsit.gr αν οι συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέσω των νόμιμων διαδικασιών, η κ. Καρύδα απάντησε ότι «θα γίνουν όλα».

Μετά από ενάμιση χρόνο ακροαματικής διαδικασίας το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε ένοχα για την πυρκαγιά στο Μάτι μόνο πέντε τότε κορυφαία στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας: τον Σωτήρη Τερζούδη, τότε αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, τον Ιωάννη Φωστιέρη, τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ, τον Νικόλαο Παναγιωτόπουλο τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, τον Χαράλαμπο Χιώνη τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής.

Ένοχος κρίθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο Βασίλης Ματθαιόπουλος, τότε υπαρχηγός του πυροσβεστικού σώματος και ο κάτοικος Πεντέλης, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος για το αδίκημα του εμπρησμού από αμέλεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Δεν θα μου πεις εσύ, εγώ είμαι γιατρός» έλεγε η 56χρονη σε νοσηλεύτρια την ώρα της πλασμαφαίρεσης του Μαζωνάκη
Η 56χρονη γιατρός επέμενε να κάνει πλασμαφαίρεση στον τραγουδιστή αμέσως μετά την υδροθεραπεία - Τηλεφώνησαν σε αναισθησιολόγο, τους έδινε οδηγίες για τον απινιδωτή μέσω ανοιχτής ακρόασης
Η 56χρονη γιατρός του Γιώργου Μαζωνάκη που κατηγορείται για τον θάνατό του
Υπόθεση Μαζωνάκη: «Θα σε κάνω καινούργιο» έλεγε σε ασθενείς η 56χρονη ανειδίκευτη γιατρός για να τους προσεγγίσει
Οι σαμπάνιες που άνοιγε ο 58χρονος γιατρός όταν είχε «κέφια», τα παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα που χορηγούσαν σε πελάτες και ραντεβού των χιλιάδων ευρώ, όπως αποκάλυψε η Χριστίνα Κοραή στο Live News
Φάρκαμα
«ΑΝΤΙΟΧΟΣ – 26»: Διεξάγεται η Εθνική Διακλαδική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων με τη συμμετοχή των Δομών Παλλαϊκής Άμυνας
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης επισκέφθηκε την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου (ΑΣΔΑΑΜ) και το Αρχηγείο Στόλου, στο πλαίσιο της αρχικής ενημέρωσης
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης
Η γιατρός χορήγησε μέθη στον Γιώργο Μαζωνάκη: Το κρίσιμο τηλεφώνημα σε αναισθησιολόγο μετά την ανακοπή
Το νέο πρόσωπο που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση, όλα τα μηνύματα μεταξύ της γιατρού και του υπνοθεραπευτή και όσα συνέβησαν στο ιατρείο του Κολωνακίου κατά την παραμονή του Μαζωνάκη
Γιώργος Μαζωνάκης: Η γιατρός του χορήγησε μέθη – Το κρίσιμο τηλεφώνημα σε αναισθησιολόγο μετά την ανακοπή
6
Θεσσαλονίκη: 30χρονος έπαθε επιληπτική κρίση ενώ οδηγούσε και παρέσυρε τρία αυτοκίνητα και μια μηχανή
Στο σημείο χρειάστηκε να σπεύσει η Πυροσβεστική προκειμένου να απεγκλωβίσει τον άνδρα ο οποίος μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου
Τροχαίο ατύχημα Θεσσαλονίκη 7