Ελλάδα

Μάτι: Σχεδιάζεται ο νέος οικισμός

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην τελική ευθεία για την οριστική έγκριση προχωρά το ΥΠΕΝ όσον αφορά στο νέο σχεδιασμό της πυρόπληκτης περιοχής στο Μάτι Αττικής, με ορατό πλέον αποτέλεσμα, καθώς στόχος είναι από την ολική καταστροφή, η περιοχή να μετατραπεί σε έναν πρότυπο οικισμό.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο: «Η φετινή θλιβερή επέτειος της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου του 2018 που οδήγησε στην οδυνηρή απώλεια 103 ανθρώπινων ζωών -αλλά και σε καταστροφές χιλιάδων ιδιοκτησιών- συμπίπτει αυτή τη φορά με την περίοδο ολοκλήρωσης, σε χρόνο ρεκόρ, ενός νέου θεσμικού πλαισίου για την αναβίωση της περιοχής, την ολοκλήρωση του σχεδιασμού ενός νέου οικισμού και την αντιμετώπιση δεκάδων παθογενειών που μάστιζαν την περιοχή για δεκαετίες» υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

Όπως έγινε γνωστό, το Ρυμοτομικό Σχέδιο Εφαρμογής ολοκληρώνεται αυτό το διάστημα – με τη συμμετοχή και των κατοίκων – και αναμένεται η περιβαλλοντική του αδειοδότηση εντός του έτους, ώστε να προχωρήσει και το τελικό στάδιο που είναι η έκδοση της τελικής Υπουργικής Απόφασης, από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκο Ταγαρά, που θα ολοκληρώσει τον πολεοδομικό σχεδιασμό σε επίπεδο κάθε οικοπέδου.

pinakasMati

Κ. Σκρέκας: Το Μάτι θα ξαναγίνει ωραιότερο από πριν

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας: «Η ανασυγκρότηση της πυρόπληκτης περιοχής στο Μάτι, αποτέλεσε εξαρχής αμετάθετη δέσμευση της κυβέρνησής μας την οποία κάνουμε πράξη με υπευθυνότητα. Προχωρούμε βήμα- βήμα την επιχείρηση επαναφοράς της περιοχής στην κατάσταση που ήταν πριν τα τραγικά γεγονότα του 2018. Το Ειδικό Πολεοδομικό που ολοκληρώθηκε και το Ρυμοτομικό Σχέδιο που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, ανοίγουν το δρόμο για την αστική ανάπλαση της περιοχής με σεβασμό στο Περιβάλλον. Οι νεκροί συμπολίτες μας, οι καταστροφές των περιουσιών των κατοίκων, η ανυπολόγιστη περιβαλλοντική επιβάρυνση, μας επιβάλλουν να ολοκληρώσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα αυτή την προσπάθεια. Το Μάτι θα ξαναγίνει τόσο όμορφο όσο ήταν πριν την καταστροφική πυρκαγιά, κι ακόμα ωραιότερο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΕΥΔΑΠ: Επενδύσεις 2,5 δισ. ευρώ για τη νέα εποχή του νερού
Με το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα στην ιστορία της, έργα στρατηγικής σημασίας και αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών, η ΕΥΔΑΠ επιταχύνει τον μετασχηματισμό των υποδομών και διευρύνει τον ρόλο της στη διαχείριση του υδατικού κύκλου
Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας, Πηγή: Αρχείο ΕΥΔΑΠ
Έκρηξη στην Πλάκα: Κατέρρευσε κτίριο στην οδό Λυσικράτους – Απεγκλωβίστηκαν δυο γυναίκες, τραυματίστηκε περαστικός
Σείστηκε η περιοχή από την ισχυρή έκρηξη - Έχουν υποστεί ζημιές 8 αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα κοντά στο κτίριο που κατέρρευσε
Έκρηξη στην Πλάκα
Ανανεώθηκε πριν 45 λεπτά
30