Σάββατο, 25 Μαΐ
28oC Αθήνα

Ματίνα Παγώνη: Μόνο με μάσκα οι μετακινήσεις για τις ευπαθείς ομάδες λόγω της αφρικανικής σκόνης

Ματίνα Παγώνη: Μόνο με μάσκα οι μετακινήσεις για τις ευπαθείς ομάδες λόγω της αφρικανικής σκόνης

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος από την αφρικανική σκόνη για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη.

Δύσκολες ημέρες αναμένονται σε πολλές περιοχές της χώρας σήμερα και αύριο με τη Ματίνα Παγώνη να δίνει μια σειρά από οδηγίες, καθώς αναμένεται μεταφορά σκόνης.

 «Να μην βγουν έξω το διήμερο και εάν πρέπει να κυκλοφορήσουν να φοράνε μάσκα» είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ. Η σύσταση για μάσκα και στην καλύτερη περίπτωση ενισχυμένη, αφορά στις ομάδες υψηλού κινδύνου με βρογχικό άσθμα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια κ.λ.π.

Επιπλέον συνέστησε να αποφύγουν τους μακρινούς περιπάτους για απόψε το βράδυ ακόμη και όσοι δεν έχουν αναπνευστικά προβλήματα. «Παραμένουμε στο σπίτι μας και γυμναζόμαστε εκεί» είπε.

Ακόμη συνέστησε στους γονείς να κρατήσουν στο σπίτι τα παιδιά με βρογχικό άσθμα και να μην τα πάνε σε παιδικές χαρές.

Για τις ομάδες υψηλού κινδύνου συνέστησε «εάν έχουν δύσπνοια να επικοινωνήσουν άμεσα με τον γιατρό τους γιατί υπάρχει πιθανότητα να γίνει αλλαγή της δοσολογίας των φαρμάκων».

Αναφορά έκανε και για τον κορονοϊό λέγοντας χαρακτηριστικά… «Ο κορονοϊός υπάρχει, όπως και η γρίπη, όπως και οι άλλες ιώσεις», είπε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. «Είχαμε αρκετά περιστατικά και στα νοσοκομεία. Ήδη ο κόσμος δεν έχει αυτό τον πανικό, δεν έχει αυτό το φόβο που είχε η παλιά.

Ξέρει ότι είναι μια κατάσταση αντιμετωπίσιμη και αν χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο θα πάει στο νοσοκομείο και θα νοσηλευτεί και θα αντιμετωπιστεί. Τα πράγματα έχουν αλλάξει και τις παραλλαγές του κορονοϊού ξέρουμε και τις έχουμε αντιμετωπίσει και τις δυσκολίες ξέρουμε»

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις