Ελλάδα

Ματίνα Παγώνη: Νεκροί και διασωληνωμένοι θα αργήσουν να μειωθούν – Πότε θα βγάλουμε μάσκες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας κορονοϊού, δηλαδή οι θάνατοι και οι ασθενείς στις ΜΕΘ θα αργήσουν να μειωθούν ανέφερε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη και αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε αρχικά στην 3η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, λέγοντας πως «οι μελέτες έχουν γίνει, οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν την 3η δόση και ειδικά οι άνω των 60 ετών και δη εκείνων που έχουν υποκείμενα νοσήματα. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την δική μας περίπτωση στην Ελλάδα, με τις άλλες χώρες. Η κάθε χώρα βρίσκεται σε άλλο στάδιο της πανδημίας. Είναι αρκετοί ανεμβολίαστοι, αργούν οι ανεμβολίαστοι στα νοσοκομεία, γιατί έχουν ένα άλλο σκεπτικό, ότι θα κάτσουν σπίτι και θα αναρρώσουν.

Επιπλέον, υπάρχουν άνθρωποι άνω των 60, με υποκείμενα που κάνουν τις επιπλοκές ειδικά με τη “Δέλτα”, η οποία μπορεί να μην είναι επιθετική όσο η “Όμικρον” και οι υποπαραλλαγές, η “Δέλτα” είναι μία δύσκολη παραλλαγή, προκαλεί πνευμονίες. Οι 300.000 ανεμβολίαστοι, όπως και εκείνοι που έχουν κάνει τη μία ή τις δύο δόσεις, μπορεί να αρρωστήσουν πολύ βαριά».

Ξεκαθάρισε πως «οι σκληροί δείκτες, οι θάνατοι και οι ασθενείς ΜΕΘ, θα αργήσουν να μειωθούν, γιατί όταν είσαι στη μονάδα και έχεις τις επιπλοκές σου, είναι δύσκολο να πάρεις εξιτήριο. Σιγά σιγά με αργούς ρυθμούς σταδιακά θα γίνει αυτό. Οι περιορισμοί για τις μάσκες θα πάνε μετά το Πάσχα, από Ιούνιο και μετά, εάν συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά τα πράγματα. Εάν αυτή τη στιγμή, που έχουν αρθεί οι περιορισμοί στην εστίαση, θα πάμε με το σκεπτικό να φάμε και να διασκεδάσουμε, πάντα με προσοχή».

 

«Το υγειονομικό προσωπικό είναι πάντα στην πρώτη γραμμή και αντιμετωπίζουν κάθε περίπτωση που φτάνει. Η περαιτέρω ενίσχυση αλλά και η χρηματοδότηση των νοσοκομείων είναι σημαντική και απαραίτητη», ανέφερε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θρίλερ στο Παγκράτι: Νεκρός άνδρας σε διαμέρισμα τυλιγμένος με σεντόνι, έχει προσαχθεί ο αδερφός του – «Τον κατέσφαξε»
Η Άμεση Δράση ειδοποιήθηκε για έντονη δυσοσμία που προερχόταν από το συγκεκριμένο διαμέρισμα - Τα δυο αδέρφια σύμφωνα με πληροφορίες ήταν πρώην αστυνομικοί και αντιμετώπιζαν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα
Παγκράτι
22
Οδηγός ταξί απείλησε τέσσερις 17χρονους γιατί αρνήθηκαν να πληρώσουν διπλάσιο κόμιστρο – Βίντεο ντοκουμέντο
Για μία κούρσα από τα ΚΤΕΛ Κηφισού έως το λιμάνι του Πειραιά που κυμαίνεται από 11 έως 17 ευρώ, ο οδηγός ταξί τους ζήτησε αρχικά 40 ευρώ και στη συνέχεια 80 ευρώ γιατί είχε... κίνηση
Ταξί
41