Ελλάδα

Ματίνα Παγώνη: Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν από τη μετάλλαξη Όμικρον – Δεν τη γλιτώνουν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ εμφανίστηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας για την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού. Η κ. Παγώνη απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο και τόνισε πως: «Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μπορεί να κινδυνέψουν από την Όμικρον».

«Οι άνω των 60 που έχουν υποκείμενα νοσήματα να τρέξουν να εμβολιαστούν, γιατί η μετάλλαξη Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική. Οι ανεμβολίαστοι δε θα τη γλιτώσουν από την Όμικρον. Και κάποιοι από αυτούς μπορεί να νοσηλευτούν σε απλές κλίνες, μπορεί να έχουν επιπλοκές και να μπουν σε ΜΕΘ» δήλωσε η Ματίνα Παγώνη. Έσπευσε να τονίσει πως αυτοί που έχουν απλά συμπτώματα είναι εμβολιασμένοι. 

Σχετικά με τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας υποστήριξε πως δικαιολογούνται εξαιτίας του υψηλού αριθμού κρουσμάτων: «Όταν έχεις τόσα περιστατικά, δεν είναι δυνατόν να μη νοσηλευτούν, να μην κάνουν επιπλοκές και να μην έχουμε θανάτους. Αν είχαμε μικρότερο αριθμό κρουσμάτων θα ήταν διαφορετικά». Μάλιστα, εξήγησε ότι οι σκληροί δείκτες θα αρχίσουν να μειώνονται με πολύ αργούς ρυθμούς, ενώ η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων θα γίνει πιο εμφανής από τις 23-24 Ιανουαρίου. 

Τόνισε πως η μετάλλαξη Δέλτα είναι η πιο δύσκολη μετάλλαξη μέχρι στιγμής και είναι αυτή που έχει καλύψει όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ. 

Αναφέρθηκε και στη θεραπεία με τα αντιικά χάπια, τα οποία έχουν έρθει στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι δε θα είναι διαθέσιμα σε όλους, καθώς θα κατατίθεται αίτηση στη σχετική πλατφόρμα και ειδική επιτροπή θα εγκρίνει αυτούς που θα τα παίρνουν.

«Κάποιοι νομίζουν ότι τα παίρνουμε και γινόμαστε καλά όταν νοσήσουμε, ωστόσο θα ακολουθηθεί η αντίστοιχη διαδικασία με τα μονοκλωνικά. Δε θα τα πάρουν όλοι. Αυτό που προέχει είναι ο εμβολιασμός», ανέφερε. 

Τέλος, επανέλαβε πως Πάσχα θα κάνουμε κανονικά στα χωριά μας, όμως τις Απόκριες θα φοράμε ακόμα μάσκες και και κατέληξε λέγοντας πως: «Η μέρα που θα μειώσουμε στο ελάχιστο τις απλές κλίνες θα είναι η μεγαλύτερη ανάσα για τον ιατρικό κόσμο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Χωριάτικο»: Ώρα απολογιών για 59 συλληφθέντες – Στο μικροσκόπιο και αστυνομικοί για το κύκλωμα των εκατομμυρίων
Στις Εσωτερικές Υποθέσεις ο φάκελος για τις ύποπτες επαφές με κρατικούς λειτουργούς, τα ακριβά «δώρα», τα εκατομμύρια στο εξωτερικό και τις καταγγελίες για εκμετάλλευση γυναικών
Μεταγωγή απο την ΓΑΔΑ στά δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οι υπέυθυνοι αλυσίδας καταστημάτων αρτοποιείας
Τραγωδία στο Κερατσίνι: Νεκρός 29χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο – «Άκουσα μπαμ και πετάχτηκε το κράνος», λέει αυτόπτης μάρτυρας
Η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο άτυχος άνδρας προσέκρουσε αρχικά στα προστατευτικά του δρόμου και στη συνέχεια κατέληξε πάνω σε σταθμευμένα ΙΧ
Θανατηφόρο τροχαίο στο Κερατσίνι
Επιμένουν οι βροχές και οι καταιγίδες - Νέα κακοκαιρία από την Κυριακή με πτώση θερμοκρασίας
Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί ως το μεσημέρι στην Αττική, ενώ ο κόκκινος συναγερμός (Red Code) παραμένει σε ισχύ για τις Σποράδες, την Ανατολική Θεσσαλία και τη Μαγνησία, τη Βόρεια Εύβοια και τα Δωδεκάνησα
Βροχή 6