Ελλάδα

Ματίνα Παγώνη: Πολύ μεταδοτική η μετάλλαξη Όμικρον, θα γεμίσει ο κόσμος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού και τη μεταδοτικότητά της μίλησε σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Μάλιστα προειδοποίησε πως «τα δύσκολα περιστατικά είναι της Δέλτα, αυτά είναι που δημιουργούν τα σοβαρά προβλήματα και τις επιπλοκές, όμως η Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική, και θα γεμίσει ο κόσμος με τη μεταδοτικότητα που υπάρχει».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να κλείσουμε τον κόσμο μέσα, άρα πρέπει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και η τρίτη δόση».

«Δεν περιμέναμε να είναι τόσο μεταδοτική η Όμικρον πριν βγεις κανείς κάνει ράπιντ τεστ, και μετά ξανακάνεις μετά από 1 – 2 μέρες» τόνισε και ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων COVID μπορεί να φθάνει και τις 100.000.

Η τρίτη δόση, διαβεβαίωσε η γιατρός, θα μας εξασφαλίσει και για την Όμικρον σε καλά ποσοστά.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξήγησε ότι «αυτή τη στιγμή το πρόβλημα εντοπίζεται περισσότερο στις απλές κλίνες COVID στην Αττική που έχουν πληρότητα 67% συγκριτικά με τη Βόρεια Ελλάδα που είναι στο 52%. Οι ΜΕΘ σε Αττική και Θεσσαλονίκη είναι στο 88 – 89% πληρότητα».

«Ευχόμαστε τα περιστατικά COVID με Όμικρον, που είναι πάρα πολλά, να μη φτάνουν ούτε στις απλές κλίνες ούτε στις μονάδες, για να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα» σημείωσε η κ. Παγώνη.

Με αφορμή και το περιστατικό της 16χρονης στη Θεσσαλονίκη, προέτρεψε τους γονείς να εμβολιάζουν τα παιδιά. «Υπάρχει πολύ μεγάλη ασφάλεια βάσει μελετών, ήδη στο εξωτερικό έχουν προχωρήσει πολύ οι εμβολιασμοί και η ηλικία 5- 7 έχει προχωρήσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό… Να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί ώστε και τα παιδιά να είναι ασφαλή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αναβιώνει ο εφιάλτης της στυγερής δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα στο Εφετείο - Οι τρεις δικογραφίες και οι ευθύνες των αστυνομικών
Η Κυριακή Γρίβα έχασε τη ζωή της από τα μανιώδη χτυπήματα του πρώην συντρόφου της, ο οποίος ακριβώς έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων την κατέσφαξε
Η Κυριακή Γρίβα
Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Η Πηνελόπη προσπάθησε να αμυνθεί από τις μαχαιριές του δολοφόνου της – Σήμερα το τελευταίο αντίο
Εικάζεται ότι προσπάθησε να φύγει και υπήρξε καταδίωξη, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο 27χρονος να την αιφνιδίασε και να μην είχαν κάποιο ραντεβού
Το 25χρονο θύμα της δολοφονίας