Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ματίνα Παγώνη: Σοβαρό πρόβλημα στη Βόρεια Ελλάδα – Πέντε ασθενείς μεταφέρθηκαν στην Αθήνα

Ματίνα Παγώνη: Σοβαρό πρόβλημα στη Βόρεια Ελλάδα – Πέντε ασθενείς μεταφέρθηκαν στην Αθήνα

Κρίσιμη είναι η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Η ίδια μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ανέφερε πως η Βόρεια Ελλάδα έχει «σοβαρό πρόβλημα» και μίλησε για την αύξηση κρούσματων, νεκρών και διασωληνωμένων από τον κορονοϊό. 

Η Ματίνα Παγώνη επανέλαβε πως τα ποσοστά κάλυψης κρεβατιών στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας φτάνουν έως 97%, ενώ υπάρχουν και κλινικές με κάλυψη έως 100%. Αποκάλυψε πως έγιναν 5 μετακινήσεις ασθενών στην Αθήνα σε νοσοκομεία της πρώτης Υγειονομικής Περιφέρειας. Οι 2 ασθενείς μεταφέρθηκαν από την Αλεξανδρούπολη, οι 2 από τη Λάρισα και 1 από τη Χαλκίδα.

Όπως είπε για να αναχαιτιστεί η πανδημία η Ματίνα Παγώνη πρότεινε να αυξηθούν οι αυστηροί έλεγχοι αλλά και ο αριθμός των τεστ, ενώ χρειάζεται και καμπάνια ενημέρωσης του κόσμου. Ωστόσο, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο ενός νέου lockdown και σημείωσε πως δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να γίνει με 60% εμβολιασμένους ποσοστό που μαζί με όσους έχουν νοσήσει, φτάνει στο 70%.

Σχετικά με τα SMS που θα σταλούν στους ανεμβολίαστους εξέφρασε τον προβληματισμό της λέγοντας ότι «είναι εκνευριστικά» και πως «δεν ξέρω κατά πόσο θα πετύχει». Σημείωσε, δε, πως η πολιτεία απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη ομάδα που χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης αφού μέχρι σήμερα δεν έχει πειστεί να εμβολιαστεί.

Τόνισε πως: «Ξεκινήσαμε με πολύ χαμηλά ποσοστά και τα έχουμε φτάσει εδώ που τα έχουμε φτάσει. Θα συνεχίζουμε εμείς να αγωνιζόμαστε».

Σχετικά με τον προπηλακισμό του καθηγητή πνευμονολογίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα σημείωσε πως έχει μεγάλη σημασία η διαχείριση τέτοιων περιστατικών και πως δεν χρειάζονται εντάσεις καθώς βρισκόμαστε σε «πόλεμο» για να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί.

Όπως είπε η ίδια δείχνει ταυτότητα και πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε της ζητηθεί είτε όχι και πως με αυτό τον τρόπο «τους βάζεις στη θέση τους για να κάνουν τη δουλειά τους». Τόνισε πως οι επιστήμονες που βγαίνουν στα ΜΜΕ όπως και οι πολιτικοί, γνωρίζουν ότι μπορεί να συμβεί κάποιο τέτοιο περιστατικό.

«Όλοι ξέρουμε ότι σε κάποιες φάσεις, περιστάσεις θα γίνουν και αυτά τα γεγονότα. Επομένως επιλέγεις: ή βγαίνεις και τοποθετείσαι επιστημονικά και μπορεί να υποστεί και αυτές τις συνέπειες ή δεν βγαίνεις καθόλου», σημείωσε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις