Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ματίνα Παγώνη: Θα έχουμε κι άλλες «Μυκόνους»

Ματίνα Παγώνη: Θα έχουμε κι άλλες «Μυκόνους»

Την εκτίμηση ότι κι άλλα νησιά θα ακολουθήσουν την τύχη της Μυκόνου διατύπωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι «θα έχουμε κι άλλες “Μυκόνους”» αρκετά νησιά είναι «πορτοκαλί» και «πρέπει να πέφτει το πρόστιμο το ένα μετά το άλλο και να κλείνουν τα μαγαζιά που δεν τηρούν τα μέτρα» σχολιάζοντας τα νέα μέτρα στη Μύκονο. 

Ανέφερε, δε, το εξής: «Ας πούμε ότι μεγάλο ποσοστό των κατοίκων έχει εμβολιαστεί. Αρχίζουν τα πάρτι στις βίλες, έχουν δίκιο οι επιχειρηματίες εκεί έγινε το πρόβλημα με 1000 – 2000 άτομα πάρτι. Από εκεί ξεκίνησε η αιτία». Πρότεινε «να πάνε να εμβολιαστούν οι 50+ και οι νέοι. Να γίνονται εμβολιασμοί σε πλατείες, μπαρ, έξω από τις εκκλησίες με συνεργεία για εμβολιασμούς». 

Σχετικά με τις εκτιμήσεις ότι τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε 8.000 και 10.000 κρούσματα ανέφερε πως «έχουμε φτάσει στη μετάλλαξη Δέλτα αύριο θα είναι η Έψιλον, είναι πολύ μακριά ακόμα… Τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα».

Σημείωσε πως αυτή τη στιγμή «δεν έχουμε νοσηλείες πολλές στα νοσοκομεία αλλά υπάρχει σταδιακή αύξηση. Οι ΜΕΘ θα αργήσουν πολύ ακόμα».  

«Ο αστυνομικός δεν μπορούσε να παρέμβει στα πάρτι»

Στην εκπομπή βρέθηκε καλεσμένος και ο ξενοδόχος Ηρακλής Ζησιμόπουλος ο οποίος είπε πως στη Μύκονο: «Το ποσοστό εμβολιασμού στο μόνιμο πληθυσμό είναι πάνω από το 80%, το πρόβλημα δημιουργείται από τους τουρίστες που έρχονται με ελλιπείς ελέγχους ή τους εποχιακούς εργαζόμενους».

Τέλος, ανέφερε πως: «Φεύγει κόσμος. Υπάρχουν μαζικές ακυρώσεις και πάνε σε ανταγωνιστικούς προορισμούς του εξωτερικού. Προς το παρόν φτάνουν το 20% οι ακυρώσεις, αλλά είναι τσουνάμι». 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις