Τρίτη, 28 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μάχη με το χρόνο να μη φτάσει η φωτιά στα σπίτια της Μαλακάσας – Στάχτη περιουσίες στους Θρακομακεδόνες – Οι εικόνες του newsit.gr

Μάχη με το χρόνο να μη φτάσει η φωτιά στα σπίτια της Μαλακάσας – Στάχτη περιουσίες στους Θρακομακεδόνες – Οι εικόνες του newsit.gr

Η Μαλακάσα είναι η περιοχή που αυτή την ώρα απασχολεί περισσότερο από κάθε άλλη, τους ανθρώπους που συντονίζουν το έργο κατάσβεσης των πυρκαγιών, που έχουν «κυκλώσει» όλη την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες.

Η φωτιά που το πρωί ήταν σε καλή κατάσταση, ξαφνικά ξαναφούντωσε και τώρα βρίσκεται ένα με ενάμιση χιλιόμετρο μακριά από τα σπίτια της Μαλακάσας.

«Η κατάσταση σήμερα είναι λίγο καλύτερη από χθες» είπε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου πήγε στο συντονιστικό στο Χαλάνδρι. Από εκεί μάλιστα, ανακοίνωσε ότι όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες.

Την ίδια ώρα, στο άλλο μεγάλο μέτωπο, αυτό των Θρακομακεδόνων οι πυροσβεστικές δυνάμεις παλεύουν με τις αναζωπυρώσεις, ενώ ο αέρας δυναμώνει ώρα με την ώρα.

Άλλωστε, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, πολλές περιοχές της χώρας βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 4. 

Στάχτη περιουσίες στους Θρακομακεδόνες

Ένα εφιαλτικό Σάββατο ξημέρωσε για τους κατοίκους των Θρακομακεδόνων, που τους βρήκε έξω από τα σπίτια τους, να βιώνουν τον πύρινο εφιάλτη. Όλη νύχτα, οι πυροσβέστες πάλευαν με τις φλόγες. Και τώρα, το πρωί, άρχισαν πάλι οι αναζωπυρώσεις…

Click4More: Μάχη να «πιαστεί» η φωτιά της Αττικής καθώς δυναμώνει ο αέρας – Πού υπάρχουν ενεργά μέτωπα

Οι πιο τυχεροί από τους κατοίκους, θα έχουν ένα σπίτι να επιστρέψουν μετά από όλη αυτή τη μεγάλη δοκιμασία. Οι λιγότερο τυχεροί θα βρουν μόνο στάχτες, στο σημείο που μέχρι τα ξημερώματα ήταν το σπίτι τους ή το αυτοκίνητό τους.

Δείτε τις εικόνες του newsit.gr

 

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις