Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Μαύρο στο Mega: Τέλος από τη Digea, συνεχίζει σε Nova και Cosmote TV

Μαύρο στο Mega: Τέλος από τη Digea, συνεχίζει σε Nova και Cosmote TV

Ξημερώματα Κυριακής, 28 Οκτωβρίου, λίγα λεπτά μετά τις 02:00, το σήμα χάθηκε. Το Mega σταμάτησε να εκπέμπει. Κι όμως, το “Μεγάλο Κανάλι” είναι ακόμα εδώ.

Μετά τη σχετική εντολή του ΕΣΡ (και ύστερα από απόφαση του ΣτΕ) η Digea έριξε τα ξημερώματα της Κυριακής “μαύρο” στο Mega. Μετά από 29 χρόνια, το πρώτο ιδιωτικό κανάλι σταμάτησε να εκπέμπει. Στη Digea. Γιατί στις συνδρομητικές πλατφόρμες, μπορεί κανείς να το βλέπει κανονικά ακόμα.

Το Mega προβάλει κανονικά το πρόγραμμά του και στη Nova ή την Cosmote TV όποιος θέλει μπορεί να βλέπει τις σειρές του καναλιού κανονικότατα. Το πόσο θα κρατήσει αυτό είναι άγνωστο…

Mega στην Cosmote TV
Mega στη Nova

Η στιγμή του “μαύρου”

Η ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης θα «γράψει» πως στις 28 Οκτωβρίου 2018, ήταν η μέρα που έπεσε το «μαύρο» στο Mega. Οι εργαζόμενοι στο κανάλι είχαν επιλέξει, την ώρα που περίμεναν ότι θα “κατέβει ο διακόπτης” να παίζουν επεισόδιο της σειράς που εδραίωσε το κανάλι. Ένα επεισόδιο των «Απαράδεκτων».

Το επεισόδιο παιζόταν, αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Στην σκηνή πρωταγωνιστούσαν ο αείμνηστος Βλάσης Μπονάτσος, ο Γιάννης Μπέζος και η Ρένια Λουιζίδου. «Εγώ όμως άκουσα στο γραφείο ότι φεύγεις ταξίδι με μια παντρεμέν…» λέει η ηθοποιός και τότε… μαύρο.

Δείτε τη στιγμή

https://youtu.be/YCaiM0RhY30

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι του σταθμού, είχαν αποφασίσει να αποχαιρετήσουν το κοινό του καναλιού, προβάλλοντας άλλες δυο από τις πιο επιτυχημένες και αγαπημένες σειρές: «Τρεις Χάριτες» και «Δις Εξαμαρτείν».

29 ολόκληρα χρόνια μας συντρόφευσε το Mega. Ήταν 20 Νοεμβρίου του 1989 όταν το σήμα του εμφανίστηκε για πρώτη στους τηλεοπτικούς δέκτες. Το σήμα του έμεινε στην ιστορία. Το ίδιο και οι σειρές τις οποίες είδαμε και αγαπήσαμε μέσα από τη συχνότητά του. Σειρές που έγραψαν ιστορία (Απαράδεκτοι, Τρεις Χάριτες, Dolce Vita, Δις Εξαμαρτείν, Δυο Ξένοι, Στο Παρά Πέντε, Οι Αυθαίρετοι, Αναστασία, Λόγω Τιμής, Αναστασία, Το Νησί).

Το τέλος είχε ανακοινωθεί από την Παρασκευή (26.10.2018) όταν έγινε γνωστό πως μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απέστειλε την απόφαση στη DIGEA η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε επίσημα την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ότι θα διακόψει το σήμα της.

Στην ανακοίνωσή της η Digea ανέφερε πως «ενημερώνει το τηλεοπτικό κοινό ότι κατόπιν έγγραφης γνωστοποίησης που έλαβε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), θα προχωρήσει, ως υποχρεούται, από το νόμο και το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας της, στη διακοπή της παροχής υπηρεσιών ψηφιακής μετάδοσης του τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας «MEGA». Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες της Κυριακής 28/10/2018».

Mega… ολονυχτία θλίψης

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απέστειλε την απόφαση στη Digea και εκείνη προχώρησε στη διακοπή της παροχής υπηρεσιών ψηφιακής μετάδοσης του τηλεοπτικού σταθμού.

Ηθοποιοί, παρουσιαστές και δημοσιογράφοι που συνέδεσαν τα ονόματα τους με το MEGAλο κανάλι, το αποχαιρετούν μέσω των social media με λίγα λόγια, φέρνοντας στο μυαλό τους στιγμές και εκφράζοντας σκέψεις για το τέλος του.

Πολλοί το έκαναν… την ώρα του μαύρου.

Είναι ενδεικτικό πως λίγο πριν την προτετελεσμένη του σιωπή (01:30 – 01:59) το Mega κατέγραφε στους πίνακες τηλεθέασης της Nielsen ποσοστά 17,5% στο γενικό σύνολο και 22,5% στο δυναμικό κοινό. Μετά τις 23:30 το βράδυ του Σαββάτου ήταν σταθερά η πρώτη επιλογή των τηλεθεατών ηλικίας 18 – 54, αφήνοντας πίσω του τα υπόλοιπα κανάλια.

Τεράστια τηλεθέαση ακόμη και τα ξημερώματα…

Δείτε μερικά από τα μηνύματα στα social media για το Mega

https://www.instagram.com/p/Bpdz7pBAs5I/?utm_source=ig_embed

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις