Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Με αεροπλάνα, λεωφορεία και τρένα – Οδύσσεια πέντε ημερών ο επαναπατρισμός Ελλήνων από το Περού

Με αεροπλάνα, λεωφορεία και τρένα – Οδύσσεια πέντε ημερών ο επαναπατρισμός Ελλήνων από το Περού

Μπορεί να πέρασαν τα πάνδεινα προκειμένου να καταφέρουν να επιστρέψουν από το μακρινό Περού, στο όποιο για μέρες είχαν εγκλωβιστεί εξαιτίας του κορονοϊού, όμως μετά από ένα ταξίδι διάρκειας πέντε ημερών, απολαμβάνουν την 14ημερη καραντίνα τους στο σπίτι τους στην Αθήνα.

Με μια σειρά από φωτογραφίες που απέστειλαν στο newsit.gr και ένα μήνυμα στο Facebook η Δήμητρα Σακελλάρη και ο Γιώργος Βουρσούκης ευχαριστούν δημόσια όλους εκείνους που κατάφεραν να κάνουν το όνειρο του επαναπατρισμού τους πραγματικότητα, ενώ δεν ξεχνούν να αναφερθούν και σ’ εκείνους που παρά τις εκλύσεις τους έδειχναν να αδιαφορούν και κωφεύουν.

“Μετά από πέντε μέρες ταξιδιού επιστρέψαμε πίσω στο σπίτι!! 22 ώρες με λεωφορείο στους επικίνδυνους δρόμους στα βουνά των Άνδεων της Νότιας Αμερικής, αεροπλάνο για Λισαβόνα, αεροπλάνο για Άμστερνταμ, 4 τρένα για Βρυξέλλες και τέλος ένα αεροπλάνο για Αθήνα. Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας και το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ημερών… Μεγάλο ευχαριστώ στην ελληνική Πρεσβεία του Περού, που χωρίς βοήθεια τους δεν θα ήταν δυνατόν να επιστρέψουμε. Ευχαριστούμε την ισπανική Πρεσβεία που μας άφησε να ταξιδέψουμε 22 ώρες με λεωφορείο με όλους τους Ισπανούς τουρίστες.

Τεράστιο ευχαριστώ στην πορτογαλική Πρεσβεία που καταφέρνουν να μας βάλουν στο αεροπλάνο τους για Λισαβόνα χωρίς κανένα κόστος!!! Ευχαριστούμε το βελγικό προσωπικό του αεροδρομίου των Βρυξελλών, που μας είχε ετοιμάσει μερικά κρεβάτια για να κοιμηθούμε και μας έδωσε δωρεάν φαγητό. Ευχαριστώ τους συναδέλφους ταξιδιώτες που έκαναν τα πάντα για να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον. Δεν ευχαριστώ την ελληνική Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί δεν ήθελαν να κάνουν τίποτα για να μας βοηθήσουν… Δεν ευχαριστώ τις αεροπορικές εταιρείες που εκμεταλλεύτηκαν την απελπισία μας και χρέωσαν πολλά χρήματα για ένα εισιτήριο.

Ιδιαίτερα, δεν ευχαριστώ την Περουβιανή Κυβέρνηση, που μας συμπεριφέρθηκε σαν να ήμασταν τίποτα. Ήμασταν απομονωμένοι για τόσες μέρες και όταν συνειδητοποίησαν ότι θα επιστρέψουμε στην Ευρώπη, μας κόλλησαν σαν ζώα στα λεωφορεία πριν την πτήση για Λισαβόνα. Δεν ευχαριστώ κάποιους Έλληνες που μας έγραψαν κακεντρεχή σχόλια, τους λείπει αξιοπρεπής ανθρωπιά.

Θα εκτιμώ τα μικρά πράγματα στη ζωή από τώρα, όπως το να είμαι σπίτι, να χαλαρώνω με τις γάτες μου, να έχω φαγητό και μια κουζίνα για να μαγειρεύω, να ελέγχω την προσωπική μου υγιεινή και να έχω μια φυσιολογική ποσότητα οξυγόνου για να αναπνέω”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις