Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Με ένα κλικ στο κινητό το δίπλωμα οδήγησης

δίπλωμα οδήγησης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ: Οι νέοι οδηγοί θα μπορούν άμεσα να τυπώσουν την προσωρινή άδεια οδήγησης που θα έχει ισχύ 4 μήνες.

Άδειες οδήγησης, εύκολα και γρήγορα με ένα κλικ στο κινητό σας… Τέλος στην αναμονή για παραλαβή των διπλωμάτων οδήγησης σε όσους έχουν καταφέρει να περάσουν τις εξετάσεις, αφού μέσω του gov.gr θα παραλαμβάνεται ψηφιακά η προσωρινή άδεια οδήγησης. Με τον τρόπο αυτό, οι νέοι οδηγοί θα μπορούν άμεσα να οδηγήσουν στην ελληνική Επικράτεια χωρίς μεσοδιάστημα αναμονής, ενώ παράλληλα αποφεύγεται ο συνωστισμός στις σχολές οδήγησης και στις περιφερειακές υπηρεσίες μεταφορών. Η προσωρινή άδεια οδήγησης έχει ισχύ για τέσσερις μήνες.

Να «κατεβάζει» καθένας νέος οδηγός την προσωρινή άδεια οδήγησής του θα έχει πλέον τη δυνατότητα μέσα από το νέο application του υπουργείου Μεταφορών.

Η υπηρεσία πλέον είναι πλήρως λειτουργική και ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, γενικός γραμματέας ψηφιακής διακυβέρνησης, εξηγεί το νέο αυτό σύστημα.

Οι επιτυχόντες οδηγοί, εισερχόμενοι στην κατηγορία “Πολίτες και Καθημερινότητα” και ακολούθως στην υποκατηγορία “Μετακινήσεις” του gov.gr, θα ταυτοποιούνται με τους κωδικούς Taxisnet και θα παραλαμβάνουν το ψηφιακό αρχείο (pdf) με την προσωρινή άδεια οδήγησης από την πλατφόρμα drivers.services.gov.gr.

Σε ενδεχόμενο έλεγχο η εγκυρότητα της προσωρινής άδειας θα βεβαιώνεται, είτε μέσω υπερσυνδέσμου (link) είτε μέσω QR code είτε μέσω κωδικού, που θα φέρει το έγγραφο. Επισημαίνεται ότι όποιος καταλαμβάνεται να κατέχει πλαστή ή παραποιημένη προσωρινή άδεια οδήγησης ή να κάνει χρήση αυτής τιμωρείται με τις ποινές του άρθρου 216 του Ποινικού Κώδικα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις