Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Με ονόματα θυμάτων και θυτών στον εισαγγελέα ο Σπύρος Μπιμπίλας

Με ονόματα θυμάτων και θυτών στον εισαγγελέα ο Σπύρος Μπιμπίλας

Λίγες ώρες πριν από την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη στην ανακρίτρια που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση, ο Σπύρος Μπιμπίλας θα βρεθεί ως μάρτυρας ενώπιον του εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλου. Και θα δώσει στοιχεία για υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στο θέατρο.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας πριν από τη δεύτερη μήνυση που έγινε, την περασμένη Παρασκευή σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Click4more Δημήτρης Λιγνάδης: Στο κελί «αγκαλιά» με τη δικογραφία – Πώς αντέδρασε όταν του πήραν το κινητό

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ αναμένεται να παραδώσει στον εισαγγελέα το φάκελο “σεξουαλική βία” με ονόματα θυμάτων και θυτών εντός του θεατρικού χώρου. Η κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα αναμένεται να διευρύνει την έρευνα των δικαστικών Αρχών για σοβαρά περαστικά σεξουαλικής κακοποίησης με δράστες ανθρώπους του θεάτρου.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας θα καταθέσει και για την υπόθεση του ήδη κατηγορούμενου καλλιτέχνη, αλλά και για όσες από τις υποθέσεις που καταγράφηκαν στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου αφορούν ιδιαίτερα “βαριά” περιστατικά βίας.

Το υλικό που θα παραδώσει θα είναι η αφετηρία για τις επόμενες ενέργειες των εισαγγελικών λειτουργών που ουσιαστικά θα ξεκινήσουν παράλληλες έρευνες, ώστε για τις υποθέσεις που εντοπίζονται “ενεργά” αδικήματα να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες, προκειμένου οι δράστες να έρθουν αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη.

Αντίστοιχα, αν από τον φάκελο του ΣΕΗ προκύψουν νεότερα στοιχεία για τον ήδη κατηγορούμενο Δημήτρη Λιγνάδη, αφού αυτά αξιολογηθούν ποινικά, θα διαβιβαστούν στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις