Ελλάδα

Με… συστημένο στους φορολογούμενους οι έλεγχοι της εφορίας

Συστημένη επιστολή θα αποστέλλουν οι φορολογικές αρχές στους φορολογούμενους στην περίπτωση έκδοσης εντολής ελέγχου, προκειμένου να ειδοποιούνται έγκαιρα και να μην υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις για τις υποθέσεις που αφορά ο έλεγχος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο της γγ Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο να υποβάλλονται τροποποιητικές δηλώσεις, ενώ έχει εκδοθεί εντολή ελέγχου η οποία ωστόσο δεν κοινοποιείται άμεσα στον ελεγχόμενο. Και αυτό καθώς με βάση τη νομοθεσία δεν επιτρέπεται η υποβολή τέτοιων δηλώσεων μετά την έκδοση εντολής ελέγχου των συγκεκριμένων υποθέσεων.

Στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι σε πολλές περιπτώσεις σήμερα ο φορολογούμενος δεν λαμβάνει γνώση της εντολής ελέγχου άμεσα με την έκδοσή της αλλά με την έναρξη του ελέγχου και έτσι στο διάστημα που μεσολαβεί έχει υποβάλει εκπρόθεσμες αρχικές ή τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις, για τη φορολογική περίοδο που αφορά ο φορολογικός έλεγχος.

Προκειμένου να αποκλειστεί στο μέλλον το φαινόμενο αυτό, θα πρέπει ο ελεγχόμενος φορολογούμενος να λαμβάνει άμεσα γνώση για την έκδοση εντολής ελέγχου με την λήψη συστημένης επιστολής από τις φορολογικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 35χρονο για την φωτιά στο Ρέθυμνο – Είχε ανάψει ψησταριά με κατηγορία κινδύνου 4
Από 1 Ιανουαρίου έως και 15 Αυγούστου 2026, έχουν πραγματοποιηθεί 297 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από τις οποίες οι 267 είναι από αμέλεια και οι 30 από πρόθεση
Φωτιά 7
Απολύθηκε ο οδηγός ταξί που ξυλοκόπησε υπάλληλο για μια θέση στάθμευσης στην Πάρο - «Δεν έχει θέση στην επιχείρησή μου»
«Η συγκεκριμένη συμπεριφορά δεν εκφράζει ούτε την επιχείρησή μου ούτε τον κλάδο των οδηγών ταξί, ο οποίος σύσσωμος καταδικάζει τέτοιου είδους φαινόμενα», ανέφερε ο εργοδότης του
Καρέ από το επεισόδιο στην Πάρο
24