Ελλάδα

Με… συστημένο στους φορολογούμενους οι έλεγχοι της εφορίας

Συστημένη επιστολή θα αποστέλλουν οι φορολογικές αρχές στους φορολογούμενους στην περίπτωση έκδοσης εντολής ελέγχου, προκειμένου να ειδοποιούνται έγκαιρα και να μην υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις για τις υποθέσεις που αφορά ο έλεγχος.

Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο της γγ Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο να υποβάλλονται τροποποιητικές δηλώσεις, ενώ έχει εκδοθεί εντολή ελέγχου η οποία ωστόσο δεν κοινοποιείται άμεσα στον ελεγχόμενο. Και αυτό καθώς με βάση τη νομοθεσία δεν επιτρέπεται η υποβολή τέτοιων δηλώσεων μετά την έκδοση εντολής ελέγχου των συγκεκριμένων υποθέσεων.

Στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι σε πολλές περιπτώσεις σήμερα ο φορολογούμενος δεν λαμβάνει γνώση της εντολής ελέγχου άμεσα με την έκδοσή της αλλά με την έναρξη του ελέγχου και έτσι στο διάστημα που μεσολαβεί έχει υποβάλει εκπρόθεσμες αρχικές ή τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις, για τη φορολογική περίοδο που αφορά ο φορολογικός έλεγχος.

Προκειμένου να αποκλειστεί στο μέλλον το φαινόμενο αυτό, θα πρέπει ο ελεγχόμενος φορολογούμενος να λαμβάνει άμεσα γνώση για την έκδοση εντολής ελέγχου με την λήψη συστημένης επιστολής από τις φορολογικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Παραμένει το τσουχτερό κρύο την Παρασκευή, ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο – Πως θα ρίξουμε το σταυρό τα Θεοφάνεια
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, αλλά νωρίς το πρωί θα σημειωθεί και πάλι παγετός στα ηπειρωτικά και τσουχτερό κρύο μέχρι το μεσημέρι
Καιρός
Η στιγμή που τρεις νεαροί αρπάζουν χρήματα από παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα στην Πάτρα
Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία, η οποία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 3 ληστές επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν
Πάτρα
11