Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Με τη απειλή μαχαιριού δύο νεαροί λήστεψαν 11 μίνι μάρκετ στου Ζωγράφου – Τους συνέλαβαν στην Πανεπιστημιούπολη

Με τη απειλή μαχαιριού δύο νεαροί λήστεψαν 11 μίνι μάρκετ στου Ζωγράφου – Τους συνέλαβαν στην Πανεπιστημιούπολη

Χειροπέδες σε δύο νεαρά άτομα ηλικίας 19 και 21 ετών πέρασαν αστυνομικοί στην περιοχή του Ζωγράφου την περασμένη Παρασκευή (12.04.2024).

Σε βάρος των δύο νεαρών που συνέλαβε η αστυνομία στου Ζωγράφου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες κατά συρροή, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ από την έρευνα προέκυψε ότι από τον Δεκέμβριο του 2023, οι κατηγορούμενοι έκαναν ένοπλες ληστείες χρησιμοποιώντας μαχαίρι σε καταστήματα στην περιοχή του Ζωγράφου. Ειδικότερα, ο 19χρονος, με τη βοήθεια του 21χρονου ο οποίος είχε το ρόλο του οδηγού, πήγαινε κυρίως απογεύματα και βράδια σε καταστήματα mini market, όπου με τη απειλή μαχαιριού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους και αφαιρούσε χρηματικά ποσά από τα ταμεία.

Οι αστυνομικοί μετά από έρευνα και ανάλυση δεδομένων, ταυτοποίησαν τους κατηγορούμενους και τους συνέλαβαν κατά την έξοδο τους με αυτοκίνητο από την Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου όπου είχαν καταφύγει έπειτα από ληστεία που είχαν διαπράξει λίγο νωρίτερα σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο όχημα και σε 2 σπίτια, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• μαχαίρι και πλαστικό γάντι που είχαν χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη της ληστείας στο πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών,

• πτυσσόμενο πιστόλι χειρός,

• εκτοξευτής φυσιγγίου και

• το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 11 ληστείες στην περιοχή του Ζωγράφου, ενώ οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση της εγκληματικής δραστηριότητάς τους συνεχίζονται.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις