Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Με τιμή και συγκίνηση τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα

Με τιμή και συγκίνηση τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα  υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα
arcadiaportal.gr

Μαχητικά F-4 Phantom έσκισαν τον ουρανό πάνω από την Τρίπολη, τιμώντας τον ήρωα υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα. Ο 29χρονος αεροπόρος βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με τον συνάδελφό του σμηναγό Στάθη Τσιτλακίδη 31 ετών στις 30 Ιανουαρίου 2023 στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, όταν συνετρίβη το F-4.

Ο χαρακτηριστικός εκκωφαντικός ήχος των θρυλικών μαχητικών F-4 Phantom συντάραξε την Τρίπολη. Ήταν η στιγμή της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου αμέσως μετά τα αποκαλυπτήρια της προτομής του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Τα «γεράκια» της Πολεμικής Αεροπορίας απέτισαν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο συνάδελφό τους, στέλνοντας το μήνυμα ότι κανένας ιπτάμενος που χάθηκε στο καθήκον δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ.

Δακρυσμένοι οι γονείς του ήρωα πιλότου, συγγενείς και φίλοι σήκωσαν ψηλά τα κεφάλια και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν τα δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-4 Phantom σε χαμηλή πτήση πέρασαν πάνω από την πόλη.

Ο 29χρονος αεροπόρος βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με τον συνάδελφο του Σμηναγό Στάθη Τσιτλακίδη 31 ετών τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023.

 

Το διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338ης Μοίρας από την 117η Πτέρυγα Μάχης, το οποίο εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε και συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας στον Κόλπο της Κυπαρισσίας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ενώ κύριος ομιλητής ήταν ο Διοικητής της 338 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας, Αντισμήναρχος (Ι) Νικόλαος Καρράς. Παρευρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου, βουλευτές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Την προτομή φιλοτέχνησε ο γλύπτης Παναγιώτης Λαμπρινίδης.

πηγή: OnAlert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις