Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Με το ένα πόδι εκτός οι Αθηναίοι – Αίγινα, Αγκίστρι, Ναύπλιο περιμένουν κόσμο από την Παρασκευή

Με το ένα πόδι εκτός οι Αθηναίοι – Αίγινα, Αγκίστρι, Ναύπλιο περιμένουν κόσμο από την Παρασκευή

Να βουλιάξουν από κόσμο αναμένεται ακόμα και από αύριο οι πιο κοντινοί προορισμοί στα μεγάλα αστικά κέντρα. Η άρση των απαγορεύσεων έχει ανακοινωθεί και επίσημα και οι πολίτες έχουν αρχίσει ήδη να κλείνουν εκδρομές προς κοντινούς προορισμούς είτε είναι τα νησιά του Αργοσαρωνικού, είτε πόλεις κοντά στην Αθήνα.

Και φυσικά στα μέρη αυτά θα βρεθούν και όσοι έχουν εξοχικά και έχουν να τα επισκεφθούν από το περασμένο καλοκαίρι. 

Η «διπλανή» Αίγινα έχει αρχίσει ήδη να «φορτώνει» κρατήσεις από αυτό το Σαββατοκύριακο μάλιστα.

«Έχουμε ήδη κρατήσεις γι αυτό το Σαββατοκύριακο, κρατήσεις που ξεκίνησαν από την αρχή αυτής της εβδομάδας», λέει στο newsit.gr, ο Σταύρος Καλαμάκης, πρόεδρος των ξενοδόχων Αίγινας και συνεχίζει: «Κάποιες ξεκινούν και από Παρασκευή απόγευμα. Και 1000 άτομα πάντως να δεχτούμε αυτό το Σαββατοκύριακο, θα είναι για εμάς ένα πολύ ικανοποιητικό νούμερο. Το πρώτο βέβαια αυτό εκδρομικό Σαββατοκύριακο θα είναι πιλοτικό. Ακόμα και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες δεν έχουν καλά καλά συνειδητοποιήσει ότι ξαναανοίγουμε. Από τις 3.500 ξενοδοχειακές κλίνες, έτοιμες αυτή τη στιγμή είναι οι 1000. Από το επόμενο Σαββατοκύριακο θα είμαστε καλύτερα οργανωμένοι».

«Αυτό το καλοκαίρι, θα είναι το καλοκαίρι της Αίγινας»

Το μόνο σίγουρο, είναι ότι εν μέσω πανδημίας, η Αίγινα μετατράπηκε σε δημοφιλή προορισμό και το ίδιο πιστεύουν οι επιχειρηματίες της ότι θα συμβεί και φέτος.  Όπως λέει ο κος Καλαμάκης: «Το ενδιαφέρον που εισπράττουμε από τους Αθηναίους είναι πολύ μεγάλο. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι το καλοκαίρι του 2021, θα είναι το καλοκαίρι της Αίγινας. Το ότι είναι δίπλα στην πόλη με την ασφάλεια που δίνει αυτή η μικρή απόσταση από την Αθήνα, τα πολλά δρομολόγια των πλοίων, αλλά και τα λιγότερα έξοδα που απαιτεί εκ μέρους των εκδρομέων μέσα σε μια οικονομικά ζορισμένη χρονιά, μας έφερε στη θέση των κερδισμένων προορισμών εν μέσω πανδημίας. Σκεφτείτε ότι πέρυσι φτάσαμε μέσα σε μια κάκιστη χρονιά το 50%  που είχαμε κάνει το 2019 όπου και είχαν σπάσει τα κοντέρ. Κρατηθήκαμε πολύ καλά».

Για κίνηση που άρχισε ήδη να «ζεσταίνεται» εκ μέρους των Αθηναίων, μας μίλησε και ο Βασίλης Θεοχαράκης, ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων στο Αγκίστρι. Ο ίδιος είπε πως αυτό το Σαββατοκύριακο έχει κλεισμένα 2 από τα 8 δωμάτια του αλλά αρχίζει να έχει πολλές περισσότερες κρατήσεις από το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο και ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα τέλη Μαΐου κι έπειτα.

Αύξηση της κίνησης «βλέπει» και το Ναύπλιο

«Αυτό το Σάββατο θα είμαστε πλήρεις», μας λέει με τη σειρά της και η Ράνια Δαγρέ, ιδιοκτήτρια πανσιόν στην παλιά πόλη του Ναυπλίου. Όπως συνεχίζει να μας λέει: «Και τα 6 δωμάτια που διαθέτουμε έκλεισαν ήδη από τις αρχές αυτής της εβδομάδας. Μεγάλο ενδιαφέρον λαμβάνουμε και για τα επόμενα Σαββατοκύριακα αλλά και για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Να πω βέβαια, ότι εκτός από το συγκεκριμένο τριήμερο, οι Αθηναίοι που εκδράμουν στο Ναύπλιο κλείνουν κατά βάση μια διανυκτέρευση, για να γλυτώνουν έξοδα. Οι επισκέπτες δηλαδή προσέρχονται Σάββατο πρωί και αποχωρούν Κυριακή μεσημέρι, με τους ιδιοκτήτες να προσπαθούν να τους εξυπηρετήσουν στο κομμάτι ενός ‘αργοπορημένου’ check out, μετά το πατροπαράδοτο 12.00». 

Η κα Δαγρέ τονίζει πάντως, πως οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων δωμάτιων, περιμένουν με τη σειρά τους οδηγίες για το τι πρέπει να πράξουν οι ίδιοι όσον αφορά και τους εαυτούς του και το κομμάτι της αντιμετώπισης του κορονοϊού – αν θα πρέπει δηλαδή να προβαίνουν σε test και κάθε πότε.

Για ένα καλό, με βάση τα δεδομένα, Σαββατοκύριακο μας μίλησε και η Δήμητρα Κωνσταντοπούλου, επίσης ιδιοκτήτρια δωματίων στην παλιά πόλη του Ναυπλίου. Όπως μας είπε, η πληρότητα της επιχείρησής της γι αυτό το Σαββατοκύριακο είναι στο 60%. «Όλες οι κρατήσεις έγιναν τις τελευταίες τρεις ημέρες. Άρχισε πάντως να υπάρχει κίνηση και το θετικό είναι ότι ήδη προσθέτουμε κρατήσεις για τα επόμενα ΣΚ».

ρεπορτάζ: Δήμητρα Τριανταφύλλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις