Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μεγάλη φωτιά στην Ζάκυνθο – “Σπεύδουν” ενισχύσεις

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στις Μαριές Ζακύνθου, ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται επί ποδός για την κατάσβεσή της. Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (29.04.2017) στις 13:35 και από στιγμή σε στιγμή καταφθάνουν και εναέρια μέσα για να βοηθήσουν με ρίψεις νερού.

Στο σημείο βρίσκονται 10 οχήματα και 20 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου. Μάλιστα, έχουν κληθεί ενισχύσεις από τους Νομούς Ηλείας και Αχαΐας.

Πιο συγκεκριμένα καταφθάνουν αυτή την ώρα 4 οχήματα με 10 άνδρες από τις Υπηρεσίες Λεχαινών, Πύργου, Αμαλιάδας και ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, ενώ συμμετέχει και πεζοπόρο τμήμα 7 ατόμων από την 6η ΕΜΑΚ Πάτρας. Μαζί τους καταφθάνουν ο Συντονιστής Επιχειρήσεων, Υποστράτηγος Βασίλης Ματθαιόπουλος, καθώς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, Πύραρχος Ανδρέας Στεμπίλης, που διέκοψε την ολιγοήμερη άδειά του και σπεύδει στο νησί.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από νοτιο-ανατολικές διευθύνσεις δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Από την πυρκαγιά δεν απειλούνται μέχρι στιγμής κατοικίες.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ και imerazante

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε