Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Μεγάλη φωτιά στο Λασίθι: Μήνυμα του 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών

Μεγάλη φωτιά στο Λασίθι: Μήνυμα του 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών

Μήνυμα για εκκένωση τεσσάρων οικισμών εστάλη από το 112 λόγω μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος στον δήμο Ιεράπετρας στο Λασίθι το πρωί του Σαββάτου (6.4.24).

Πρόκειται για τους οικισμούς Αχλιά, Αγία Φωτιά, Γαλήνη και Μάυρος Κόλυμπος στον δήμο Ιεράπετρας. «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη απομακρυνθείτε προς Κουτσουρά», αναφέρεται στο πρώτο μήνυμα του 112. 

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Μαύρο Κόλυμπο απομακρυνθείτε προς Κουτσουρά», αναφέρεται στο δεύτερο μήνυμα του 112.

Μέχρι στιγμής για την κατάσβεση της φωτιάς στον Μαύρο Κόλυμπο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Τις προσπάθειες κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι έντασης μέχρι και 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

 

Από τα τρία μέτωπα, πιο ανησυχητικό είναι αυτό στον Μαύρο Κόλυμπο Ιεράπετρας καθώς πρόκειται για δασική πυρκαγικά σε περιοχή κυρίως με χαμηλή βλάστηση. 

Στην περιοχή έχει κινητοποιηθεί η Πολιτική Προστασία του δήμου Ιεράπετρας, ενώ δεκάδες εθελοντές έχουν επίσης σπεύσει να βοηθήσουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Νωρίτερα, σήμερα δύο ακόμη πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας και συγκεκριμένα στις Μάλες Ιεράπετρας, σε χαμηλή βλάστηση, και στις Αμουδάρες Ιεράπετρας ανάμεσα σε θερμοκήπιο, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές αυτές έχουν ελεγχθεί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις