Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στον Υμηττό

Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στον Υμηττό
Φωτογραφία αρχείου Intime

Η φωτιά έκαιγε κοντά στις κεραίες σε δύσβατη περιοχή. Υπήρξε μεγάλη η κινητοποίηση με 45 πυροσβέστες, τρία ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα.

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική γύρω στις τρεις το μεσημέρι της Δευτέρας (21.09.2020) εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στον Υμηττό .

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην κορυφή του Υμηττού κοντά στις κεραίες σε δύσβατο σημείο με πεύκα.

Υπήρξε άμεσα μεγάλη κινητοποίηση και στο σημείο έφτασαν για την κατάσβεσή της πυρκαγιάς τρία ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα. Επίσης στην περιοχή βρέθηκαν 45 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα και το ΜΕΤΠΕ. 

Το σημείο που ξέσπασε είναι από την πλευρά του Παπάγου και είναι αρκετά το δύσβατο κάτι δυσκόλεψε τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων. Κατάφεραν ωστόσο να τη θέσουν υπό έλεγχο και να την οριοθετήσουν. Να σημειωθεί ότι δεν κινδύνευσαν κατοικημένες περιοχές. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η Αστυνομία στον Υμηττό Αττικής, λόγω της πυρκαγιάς σε δασική έκταση της περιοχής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία που οδηγούν στον Υμηττό: Από το ύψος του πυροφυλακείου Αθηνών, του Καρέα, του νεκροταφείου Παπάγου, καθώς και στην Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου, από το ύψος της Αλίμου – Κατεχάκη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις