Ελλάδα

Μεγάλη ομάδα αναρχικών από την Γαλλία… στην Αθήνα εν όψει Πολυτεχνείου – Συνελήφθη Γάλλος που ξήλωνε κάμερες

Ένας Γάλλος υπήκοος, ηλικίας 22 ετών, συνελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (13.11.2017), από αστυνομικούς της Ασφάλειας, που κινούνται στην Αθήνα εν όψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Ο 22χρονος μαζί με άλλον έναν νεαρό ήταν κοντά στην πρόσοψη του κτιρίου του υπουργείου Πολιτισμού και ξήλωναν μία κάμερα.Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν και τελικά συνέλαβαν τον έναν από τους δύο. Ο νεαρός που διέφυγε εκτιμάται πως είναι κι αυτός Γάλλος.

Στην κατοχή του 22χρονου βρέθηκαν ο λοστός και μία κάμερα, που είχε αρπάξει, ενώ διαπιστώθηκε οτι είχε σπάσει άλλες δύο κάμερες. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για φθορές, κλοπή και αντίσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt.gr, οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι τις τελευταίες ημέρες έχει έρθει από τη Γαλλία μεγάλη ομάδα Γάλλων αναρχικών με κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα για πρόσφυγες που διαμένουν στα Εξάρχεια σε αυτοοργανωμένες δομές.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί που ασχολούνται και με τα μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου εκτιμούν πως οι Γάλλοι δεν ήρθαν μόνο για βοήθεια στους πρόσφυγες, αλλά και για να συμμετάσχουν στο διήμερο αντιεξουσιαστικό φεστιβάλ στο Πολυτεχνείο και στις εκδηλώσεις για την επετειο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο 19χρονος με χτύπησε στο κεφάλι μαζί με φίλο του» λέει ο 18χρονος που ξυλοφόρτωσε συνομήλικό του στη Χαλκίδα
«Αποδεικνύεται ότι ο εντολέας μου έχει κακώσεις και έχει πάθει εγκεφαλική διάσειση από τα χτυπήματα, αυτός ήταν το θύμα», τονίζει ο δικηγόρος του 18χρονου που επιτέθηκε στον 19χρονο
Το θύμα ξυλοδαρμού στη Χαλκίδα
2
Η «Κυρά του Δέλτα» στον Έβρο απέκτησε ρεύμα έπειτα από 45 χρόνια – Με παρέμβαση Μητσοτάκη ηλεκτροδοτήθηκε η καλύβα της
Η καλύβα της κυρίας Παπακωστίδου βρίσκεται στις εκβολές του Δέλτα του ποταμού Έβρου και η ηλεκτροδότηση έγινε με πάνελ που τοποθετήθηκαν στην οροφή
Άρτεμη Παπακωστίδου, η «Κυρά του Δέλτα» με την ελληνική σημαία στον Έβρο
Καρέ καρέ η στιγμή που 4 κουκουλοφόροι εισβάλλουν σε σπίτι στη Βαρυμπόμπη - Άρπαξαν ολόκληρο συρτάρι και εξαφανίστηκαν
Οι κάτοικοι στην Βαρυμπόμπη κινητοποιήθηκαν και δημιούργησαν ομαδική συνομιλία στα social media για να ενημερώνουν ο ένας τον άλλο για ύποπτα άτομα στην περιοχή
Ληστές