Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Μεγαλοπρεπές άδειασμα Ιερώνυμου σε Αμβρόσιο: «Ο Θεός είναι αγάπη δεν εκδικείται – Οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο»

Μεγαλοπρεπές άδειασμα Ιερώνυμου σε Αμβρόσιο: «Ο Θεός είναι αγάπη δεν εκδικείται – Οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο»

«Είναι λυπηρό το φαινόμενο. Ο Θεός είναι αγάπη, ο Θεός δεν εκδικείται. Και προτρέπει όλους μας να αγαπάει ο ένας τον άλλον. Βέβαια συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι προσωπικές οι απόψεις αυτές. Αλλά και οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο» ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, σχετικά με τις δηλώσεις του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ μετά την επιμνημόσυνη δέηση στη Μητρόπολη Αθηνών υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων των πυρκαγιών στην Αττική ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών δήλωσε: «Γιατί το γενικότερο διάγραμμα, η εικόνα του Θεού μας, είναι ότι ο Θεός είναι αγάπης, δεν είναι τιμωρός, δεν είναι εκδικητής αλλά αγαπάει όλους μας. Και συνιστά και σε εμάς και στον καθένα μας, αυτή την αγάπη να έχουμε».

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος τόνισε ότι «όλοι μας ζούμε τραγικές ώρες και αυτό που κάπου διάβασα ότι πενθεί όλη η Ελλάδα, αυτό είναι πραγματικότητα» και συμπλήρωσε: «Εμείς ήρθαμε σήμερα στον ναό να προσευχηθούμε για τις ψυχές αυτών των ανθρώπων, αλλά και συγχρόνως να παρηγορήσουμε και εκείνους που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Και κάτι πέρα από αυτό, ότι αυτές τις δύσκολες ώρες, τις τραγικές ώρες, είναι ανάγκη να είμαστε όλοι ενωμένοι. Όλοι να προσπαθούμε και να προσπαθούμε, χωρίς να θέλουμε, να ρίξουμε ο ένας ευθύνες στον άλλο. Ο καθένας ξέρει τι μπορεί να κάνει αυτή την ώρα. Γι’ αυτό πρέπει να συστρατευθούμε και να σταθούμε στο πλευρό αυτών των ανθρώπων που έχουν πάρα πολύ ανάγκη τις ώρες αυτές.

Μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος είχε δηλώσει ξεσηκώνοντας και πάλι θύελλα διαμαρτυριών: «Ο Αλέξης Τσίπρας και όλοι οι άλλοι άθεοι Συνεργάτες του είναι οι υπαίτιοι της γενικής καταστροφής! Η μεγάλη πυρκαΐά ξεκίνησε από ένα κεραυνό στα Γεράνια ‘Ορη! Είναι ένα καθαρό μήνυμα του Ουρανού»!    

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις